Cem Yılmaz çok pervasız

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaz çok pervasız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Yılmaz Erdoğan ile Cem Yılmaz'ın Türk mizahına yeni bir pencere açtıkları ortada. Peki, Yılmaz'ın penceresinden Cem ve ötekiler nasıl görünüyor dersiniz?

- Tek kişilik işlerde en başarılı gördüğüm adam Cem Yılmaz. Beyaz, jön-komik boşluğunu dolduruyor, Mehmet Ali Erbil'in gösterisini hiç izlemedim. Cem Yılmaz ve ben galiba Türkiye'nin yeni bir mizah dalgasıyız. Bizim kendimize ait mizahımız var ama, rakip değiliz. Sahneye çıkan herkes kendi türküsünü söyler. Mesela benim oyunumdaki kahkaha sayısıyla, Cem'in oyunundaki kahkaha sayısı aşağı yukarı aynıdır. Ama sahnedeki, hayattaki duruşumuz, seyirciyle ilişkimiz bambaşkadır. Benimki tek başına bir oyun kurgusu içindedir. Ben sahneye 13 yıllık bir tiyatro alışkanlığıyla çıkıyorum. Cem'de Tanrı vergisi bir pervasızlık var. Bu da sahnede onun çok yararına. Bence Cem seyirciyle diyaloğunu bazen rahatsız edici boyutlara götürebiliyor. Bir adam bir bilet alıp biraz keyif almaya gelmişse, o adam da diğerleri kadar keyif almayı hak ediyor demektir. Onu malzeme yapıp, rahatsız edip diğerlerini güldürmek adil bir davranış değil.

ZABITA İRFAN

Son haftalarda belediye zabıtaları Yılmaz'ın kulağını çok çınlatıyor.

- Zabıta İrfan'ı ilk yazdığım zamanlarda Ege Zabıtaları Vakfı bana çok kibar, çok saygılı bir faks çekti; ‘‘Sizi çok seviyoruz ama, bu karakter bizi rahatsız ediyor’’ şeklinde. Eleştirilerine katılmadım ama, bu tavırlarına saygı duyduğum için Zabıta Orhan'ı yazdım. İrfan ne zaman yanlış yapsa, Orhan doğrusunu yapıyor, bir denge kurdum. Ama konu şimdi yeniden gündeme gelince biraz sinirlendim. Yani bir belediye sahnesi yazıp, iyi 300 zabıta, bizim İrfan'ı kurşuna mı dizdirmeliyim? Bu bir oyun.

Para kazanırlar ama söylemezler

Para kazandım, kazanıyorum da. Borsa, döviz filan bilmem. Nelerim olduğunu sen sormadan ben söyleyeyim. Bu evim var, Demirciköy'de ağabeyimin oturduğu bir evim var, 99 model Lincoln marka cipim var. Antalya Lara yolunda bir otel yaptırıyorum, babam inşaatını yönetiyor. Butik bir otel olacak, 10 katlı. Birkaç yıl önce Antalya Kaleiçi'nde de bir yer aldı babam. Bütün gayem bize ait bir kültür kompleksi yapmak. Yener ağabey, bu sanat dünyasında çalışan insanlarda para kazanıp da söylememek eğilimi vardır, sanki birinden çalmışız gibi. Her kuruşunda alın terim var, üstelik bunu paylaşmasını da bilen biriyim. Mesela şu anda bizde arabası olmayan oyuncu yoktur.

Türk tiyatrosunun genç yeteneklerinden Yılmaz Erdoğan, son yıllarda sahnede en başarılı gördüğü kişinin Cem Yılmaz olduğunu söylüyor. Cem Yılmaz'ı zaman zaman ‘‘çok pervasız’’ bulan Erdoğan, rakip olmadıklarını da belirtiyor. Yılmaz Erdoğan, sanat dünyasında çok para kazanılmasına rağmen saklayıp söylememe eğiliminin olduğuna dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!