Cem Özdemir, 2018’de parti liderliğini bırakacak

Güncelleme Tarihi:

Cem Özdemir, 2018’de parti liderliğini bırakacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 12:52

2008 yılından beri Yeşiller Eş Başkanlığı yapan Cem Özdemir, gelecek yıl ocak ayında yapılacak genel kurulda aday olmayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

BERLİN’de partisinin genel kurulunda konuşan Özdemir, kendisinin yerine Schleswig Holstein Tarım ve Enerji Bakanı 48 yaşındaki Robert Habeck’i Eş Genel Başkan adayı olarak önerdi. Özdemir, “Federal seçimlerden sonra liderlik koltuğunu bırakacağımı söylemiştim” dedi.

Özdemir’in eş başkanlığı bırakmasınının ardından parti içinde herhangi bir sorumluluk alıp almayacağı ise merak konusu oldu. En çok konuşulan ise Özdemir’in Federal Meclis Yeşiller Grup Başkanlığı için aday olacağı.
Konuşmasında, koalisyon görüşmelerine de değinen Özdemir, şunları söyledi: “Görüşmeler içerik yüzünden değil, FDP’nin siyasi taktiği nedeniyle sona erdi. Yeşiller, ülke için sorumluluk almaya hazır. Azınlık hükümeti için de. Bizim için önce ülke sonra parti gelir.”

9 YILDIR EŞ BAŞKAN
1994’te yapılan genel seçimlerde Federal Meclise giren Cem Özdemir, Yeşiller’in Kasım 2008’de yaptığı genel kurulda eş başkan seçilmişti. Dokuz yıldır aralıksız bu görevi yürüten Özdemir, Almanya’da parti liderliği yapan ilk Türkiye kökenli siyasetçi olmuştu. Cem Özdemir, 1994 seçimlerinde SPD listesinden meclise giren Leyla Onur ile birlikte Almanya’da Federal Meclis milletvekili seçilen ilk Türkiye kökenli olmuştu.

BAKMADAN GEÇME!