Cem Hakko: Bizim işimiz mutluluk satmak

Güncelleme Tarihi:

Cem Hakko: Bizim işimiz mutluluk satmak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 11:55

Yılbaşı kapıda, hediye alma telaşı tavan yaptı. Kime, ne almalı? Vakko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, yeni armağan trendlerini anlattı: “Artık tecrübe sunmak daha önemli.”

Haberin Devamı

Yılbaşı alışveriş için en önemli sezon... Bir noktadan sonra onlarca süs, hediye paketi, süslemeler filan insanın üstüne gelmeye başlıyor. Böyle bir dönemde nasıl farklılaşılır?
Farklı bir tecrübe sunarak. Önemli olan mutluluğu daha farklı biçimde sunmak ve özen göstermek. Bizim için mağazanın süsleri, giydirilişi, her yılbaşı farklı bir duygu verilmesi, tüm bunlar ‘mutluluk’ duygusunu yaratmanın birer parçası. Çünkü yılbaşı bir mutluluk zamanı. İnsanın kendini ve başkalarını mutlu etmeye çalıştığı bir zaman. Bu bizim mağazacılık anlayışımızın, kültürümüzün içinde var. Hep en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Vakko’dan hediye paketi açmak bambaşka bir duygu, biz de bu geleneği devam ettiriyoruz.

 

Cem Hakko: Bizim işimiz mutluluk satmak

 

Haberin Devamı

Nasıl bir farklılık olabiliyor ki hediye paketini açarken? Tamam, güzel bir his ama nihayetinde aynı janjan, aynı kurdele...
Öyle değil. Hediye paketi çok özel. Bir sene hatırlanacak bir şey bu. Kokusundan renk seçimine... Biz paketlerimizin üzerine titriyoruz. Mağazada bir kez hediye paketinin üzerine seloteyp yapıştırıldığını görmüştüm, o benim için uyunmayacak bir haftaydı mesela.

 

Cem Hakko: Bizim işimiz mutluluk satmak

Aynı özeni mağaza vitrinlerinde de gösteriyorsunuz. Örneğin Suadiye mağazası önünde buzpateni pisti var...
Evet, geçen sene olduğu gibi bu sene de Suadiye mağazasının önüne buz pateni pisti kurduk. Yine kayak şampiyonları geliyor... Buz pateni pistinde kızınızı dans ederken görünce daha da mutlu oluyorsunuz. İçeri girip kızıma bir hediye alayım diyorsunuz. İşte budur ambiyans yaratmak. Mesela ben yılbaşlarında kar yağmasını beklerdim hep küçükken... Bu çoğumuz için geçerli. Bu yüzden birkaç yıl önce, yine havalar sıcak gidiyorken mağazamızın önünde yapay kar yağdırmıştık. Herkes çok mutlu oldu, yüzlerce fotoğraf çekildi. Mutluluk duygusunu mağazaya taşımak bu işte. Radyolarda, televizyonumuzda da o duyguyu vermeye çalışıyoruz. Çünkü mutluluk da paylaşıldıkça artıyor. Benim için hayatta en önemli şey paylaşmak.

 

Haberin Devamı

Cem Hakko: Bizim işimiz mutluluk satmak

 

Size göre en iyi hediye nedir?
Hediye alıp verirken en önemli şey tabii ki düşünülmüş olmak. En pahalı yerden alınmış olması gerekmiyor. Verilen hediyenin özenli olması önemli. Bu yüzden paketinin çok güzel olması, o hediye almanın özenini yansıtması gerekir. Biz mağazamızda herkesten daha farklı hediyeler sunuyoruz. Mesela müşterinin istediği en çılgın hediyeyi de yaratmaya çalışıyoruz. O hayal dünyasını vermeye çalışıyoruz.

Ne kadar ‘hayalperest’ olabiliyoruz mesela?
Örneğin siz istersiniz, biz sadece annenize özel bir desen yaratırız ve ondan eşarp yaparız. Belki çocuğunuzun bir resmini eşarp haline getirip ona hediye etmek isteyeceksiniz. Üstelik kutusundan ambalajına kadar her şey, tamamen ona özel olarak tasarlayacağız. Sadece sevgilinize özel bir çikolata yaratmak isteyeceksiniz. Ya da babanıza özel tasarlanmış bir ayakkabı... Biz bunları size sunuyoruz, üstelik son derece kısa zaman dilimleri içinde.

 

Haberin Devamı

Cem Hakko: Bizim işimiz mutluluk satmak

 

Nedir bu ‘farklılaşma’ arayışı?
Günümüzde online mağazacılık sistemi yüzünden herkes her şey ulaşıyor. Beklemek diye bir şey yok. Ama alışveriş tecrübesi de sıradanlaştı. Bunu farklılaştırmak gerekli. Bu yüzden kişiye özel mutluluk sunmaya çalışıyoruz. Mesela Babalar günü’nde John Travolta ve Quantin Tarantino’nun berberleri Anne Desmolieres ve Stephane Besson’u getirmiştik, isteyenler babalarına özel saç kesimi hediye etmişlerdi. Tutmuştu o etkinlik. Çünkü farklı bir deneyimdi. Bu yüzden farklı alanlarda, farklı hizmetler sunuyoruz. Sofra da kuruyoruz, oda da dekore ediyoruz, giysi de tasarlıyoruz. Çünkü Vakko olarak mağazacılıktan öte yaşam biçimi sunuyoruz.

 

 

BAKMADAN GEÇME!