Çelik'ten Bahçeli'ye sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

Çelikten Bahçeliye sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2013 17:20

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeni anayasayla ilgili açıklamalarına ve Başbakan Erdoğan'a yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Çelik, "Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye bile korkan, Ankara’da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

İşte Çelik’in açıklamalarından satır başları…

Bahçeli, "Bu çok erken, çok gereksiz bir teklifti" diyor. MHP, AK Parti gibi bir parti olsa, iktidar gibi omuzunda büyük bir yük olsa, her hafta bir ülkeyi dolaşsa, diyeceğiz ki birbirleriyle irtibat kurmakta zorlanıyorlar. Diyeceğiz ki böyle...

Topu topu bir avuca sığacak kadar milletvekiliniz var. Grup başkanvekili başka bir şey söylüyor. Bugün Sayın Bahçeli bayramlık ağzını açacak "Buna gerek yoktur" diyecek...

Türk milleti isminden de kimsenin bir rahatsızlığı yok. Ankara başkent olarak kalmalıymış. Ankara zaten başkent. Çok komik oluyorsunuz. Ay-yıldızlı bayrakla ilgili bir problem mi var?

Diyor ki, "Tek dil Türkçedir" diyor. Hayır, Sayın Bahçeli, resmi dil Türkçedir ve Türkçe olarak kalacaktır. Başka bir şey daha söylüyor. Etnik ve bölgesel dillerin tanınmasına müsaade etmeyeceklermiş. Bir yerde bir etnisite varsa, orada insanların bir dil vardır. İnsanların dilini tanımamak senin ne haddine? Onu nasıl tanımamazlıktan gelirsiniz?

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ŞURAYA VARMAYA ÇALIŞIYOR...
Biz burada ülkemize iyi bir şey kazandırmaya çalışıyoruz. Bahçeli soruyor Başbakan’a "Sen bu anayasa ile nereye varmaya çalışıyorsun?" diyor. Başbakan şuraya varmaya çalışıyor. 2011 beyannamemizde var. 2023 AK Parti Siyasi Vizyon belgemizde var. Komisyonlarda var. Biz gerçek manada ileri standartlarda olan bir Türkiye istiyoruz.

Bildiğiniz gibi 25 Haziran’da malumunuz, Kuzey Irak’taki Selahattin kentinde bir saldırı meydana geldi. Burada 13 Türkmen hayatını kaybetti. Türkiye bu vefat eden insanların cenaze merasimlerinden tutunda, diğer insanlarla yakından ilgilenmiştir.

SAYIN BAHÇELİ SİZ BİR ZAVALLISINIZ
Sayın Bahçeli, Allah aşkına siz kaç kere Bakü’ye, Bişkek’e, Taşkent’e, Kırım’a, Lefkoşa’ya gittiniz? Sayın Başbakan, Türkiye’nin herhangi bir vilayetine gider gibi buralara gitti.

Sayın Bahçeli siz uçağa binmeye bile korkan, Ankara’da kuluçkaya oturmuş bir zavallısınız. Türk dünyası üzerinden sözüm ona bize saldıracak. Biz Türk dünyasında önemsenmiyormuşuz.

Haberin Devamı

Sayın Bahçeli ölen insandır, ölen Müslümandır. Biz soydaş ve soydaş olmayan diye nitelendirmeyiz. Bunu yapan sizin gibi ırkçı bakış açınıza sahip olanlardır.

BEŞ KURUŞLUK İTİBARIN VAR
Başbakan’a "Senin Türklükle problemin var" diye tekrarlamaz mı? İlginçtir, Bahçeli Başbakan için diyor ki "Efendim sen itibarını inandırıcılığını kaybettin" diyor. Bütün yapılan anketlerde Başbakan’ın itibarı başarısı diğer bütün siyasi partilerin başkanlarının toplamından daha fazladır.

Sayın Bahçeli sana yüzde 13-14 oy veren bir kitle var. Ama sana oy veren MHP’lilerin de yarısı sana itibar ediyor. Bu da 5 puanlık bir itibar, eski deyişle 5 kuruşluk bir itibarın var.

Haberin Devamı

Sen bu kadar oy avcılığı adına nasıl saldırabilirsin? Ben Sayın Bahçeli’yi akıl ve izanla konuşmaya davet ediyorum.

"ÇÖZÜM SÜRECİ DENEN KABUS"
Öte taraftan "çözüm süreci denen kabus" diyor. Çözüm süreci Türkiye’nin yüzde 70’inde büyük ilgisi var. Sayın Bahçeli, PKK’nın eylemleri ve söylemleri senin için mamadır. Senin varlık sebebidir. PKK terörü olmazsa senin partin marjinal kalır. MHP ve BDP karşılıklı birbirini besleyen partidir. PKK terörü bittiği gün MHP bütün tezlerini kaybedecektir. Altı aydan beri şehit cenazesi gelmemesi demek ki sayın Bahçeli’yi çok üzdü.

Silahla saldıranlara kimse gül demetleriyle karşılık vermedi, vermeyecek. PKK’nın silah bırakması bizim istediğimiz şeydir. Silahların susması yeterli değil. demokratikleşme PKK olsa da olmasa

Haberin Devamı

GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ELİ MANTAR MI TOPLUYOR?
Çözüm süreci varsayın da olmadı. PKK yeniden saldırmaya başladı. Güvenlik güçlerinin elleri mantar mı topluyor? Durup onları mı seyredecekler. Arızalar olabilir mi? Olabilir. PKK’lıların sergiledikleri şımarıklıklar var mı? Var. Ama biz dedik ki bu süreci zehirlemek isteyenler olabilir. Buna takılırsak Türkiye kaybeder. Biz Türkiye kazansın istiyoruz.

Bahçeli etnik bir gözlükle bakıp, gerisi ne olursa olsun diyebilir. Biz bunu diyemeyiz. Hakikaten kesinlikle çözüm süreci sayın Bahçeli’nin kimyasını bozmuşa benziyor. Umarım bu hastalığından tez zamanda kurtulur.

TAKSİM'DEKİ PALALI VARDI YA...
Öte taraftan başbakan’a şundan saldırıyor. Malum Taksim’deki palalı malalı vardı ya. Diyor ki başbakan’ın palalı elemanları varmış, satır bıçak başlayan piyonların diye başbakan’a sesleniyor.

Haberin Devamı

Benim tanıdığım Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir zaman şiddet ve kaba kuvvete prim vermemiştir. AK Parti hareketi asla vermez.

Sayın Bahçeli, şiddet ve kaba kuvvet senin genetik kodlarından gelen bir şeydir. Biz hepimiz birbirimizi çok iyi tanırız. Kimlerin nasıl silah sopa bıçak taşıdığını, bunlarla insanlara nasıl saldırıldığını bu toplum hafızasından yitirmiş değil.

KARGALAR GÜLER
Zaman zaman Sayın Bahçeli’ye bu konuda, özellikle ülkücü gençliği sokağa sürmemesi, kavgaya sokmaması için de takdirlerimizi ilettik.

Ama Başbakan’a, sopalı adamların dersen buna kargalar güler. Biz fikri olan insanlarız. Fikretmeyenler Bahçeli gibi küfrederler.

O satırlı vatandaşın görüntüsünden ne kadar rahatsız olduğumu ifade ettim.

SAYIN BAHÇELİ, HADDİNİZİ BİLİN!
Sayın Başbakan’a "Aşağılık yaftasını çoktan hak etmektedir" diyor. Aşağıda, aşağılık bir söylem olabilir. Bu söylemle siz gittikçe çukura düşüyorsunuz.

Ondan ödünç aldığım kelimelerle ifade etmek hoşuma gidiyor mu sanıyorsunuz? Bizi buna iten sizsiniz. Sayın Bahçeli, haddinizi bilin! Fikirlerinizi söyleyin. Küfretmek zorunda değilsiniz, hakaret etmek zorunda değilsiniz.

“Efendim başbakan haysiyetini İmralı’ya kaptırmıştır.” Bu söylenecek bir cümle midir? Bu memlekette 11 yıldan beri ülkenin yönetimini elinde bulunduran AK Parti halkla olan yürüyüşüne devam edecektir. Sayın Bahçeli bu senin ruh sağlığın için de iyi değil, biraz sakin ol.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!