Çelik: Ruslara yanıt verebiliriz ama sabırlıyız

Güncelleme Tarihi:

Çelik: Ruslara yanıt verebiliriz ama sabırlıyız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 07:51

Tarım Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Rusya'dan buğday almayarak, Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı meyve-sebze ambargosundan büyük zarar verdirebileceğini ancak sabırlı davrandıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye 24 Kasım 2015'te Suriye sınırında hava sahası ihlali yapan bir Rus savaş uçağını düşürmüş, bu olay Türkiye-Rusya ilişkilerinde ciddi krize neden olmuş Moskova yönetimi Türkiye'ye dönük bazı yaptırım kararları almıştı. 

Çelik, Habertürk Televizyonu'nda dün katıldığı canlı yayında, "1 Ocak itibarıyla Rusya'ya meyve-sebze ihracatında bir durdurma var. Rusya'nın Türkiye'den toplam sebze-meyve ithalatı yıllık 750 milyon dolar. Oysa bizim Rusya'dan tek kalem buğday alımımız 1.1 milyar dolar. Biz Rusya'dan buğday alımını kessek daha büyük zarar veririz. Ama bunu yapmıyoruz, sabırlıyız. Yaşananların bedelini çiftçiye ödetmek doğru değil. Hava sahası ihlâlini Rus çiftçisi yapmadı ki" dedi.

Türkiye Cuma günü de SU-34 tipi bir Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiğini açıklamış, konuyla ilgili olarak Ankara'daki Rus büyükelçi Dışişleri bakanlığına çağrılmıştı.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada herhangi bir Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmediğini savundu.

Çelik: Ruslara yanıt verebiliriz ama sabırlıyız

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!