Çelebioğlu, Cide İlçesini Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Çelebioğlu, Cide İlçesini Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 09:59

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Selami Çelebioğlu, Cide ilçesini ziyaret etti.

CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Cide’de İlyasbey, Fakaz, Baltacı Köyleri ile Çatalzeytin, Abana ve Bozkurt ilçelerini ziyaret etti. AK Parti’nin her seçim döneminde aynı vaatlerde bulunduğunu ifade eden Çelebioğlu, çözüm üretmek yerine sürekli vaat üretenlere halkın 1 Kasım’da en güzel cevabı vereceğini kaydetti.
1 Kasım Erken Genel Seçim çalışmalarını sürdüren CHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hüseyin Selami Çelebioğlu, Cide İlyasbey, Fakaz, Baltacı Köyleri ile Çatalzeytin, Abana ve Bozkurt ilçelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
İlk olarak Cide İlyasbey, Fakaz ve Baltacı köylerini ziyaret eden Çelebioğlu, partisine Cide ve köylerinden 1 Kasım seçimlerinde daha güçlü destek beklediklerini kaydetti.
“1 KASIM SEÇİMLERİNİN KİLİT PARTİSİ CHP’DİR”
Köylerde halka seslenen Çelebioğlu, millet iradesinin tescil ettiği 7 Haziran ve sonrasındaki süreçte koalisyon yapılamamasının tek sorumlusunun AK Parti olduğunu belirterek, CHP’nin 1 Kasım seçimlerinin kilit partisi olduğunu söyledi.
Köy ziyaretleri konuşmalarında isteyen herkesin kendisine rahatça ulaşabileceğini belirten Çelebioğlu, “Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Bize oy versin ya da vermesin herkesin milletvekili olacağımı buradan tekrarlamak istiyorum. Ötekileştirme ve ayrım yapmadan kimin ne sıkıntısı varsa çözmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Muhtarlarımızda, dernek başkanlarımızda ve birçoğunuzda telefon numaram zaten var, bana istediğiniz vakit doğrudan ulaşabilirsiniz” dedi.
“ENDİŞELENMEYİN, CHP VARSA ÇÖZÜM DE VAR”
İlçelerin en büyük sorununun istihdam sorunu olduğuna dikkat çeken Çelebioğlu, “Gençlerimiz işsiz, topraktan ürettiklerimiz maliyetlerin yüksek olması yüzünden para etmiyor. Emeklilerimiz bile tekrar çalışarak ailelerin geçim derdi için uğraşıyor. Biz bunları hak etmiyoruz. Dertlerimize çare istiyoruz. Endişelenmeyin, CHP varsa çözüm de var. Biz varız yaparız. İşsizlik ve göç bölgemiz için ilk ele alacağımız konular olacak. Banka kredi faizlerinin yüzde seksenini sileceğiz. Gençlere her türlü destek vereceğiz. Asgari ücret üzerindeki gelir vergisini kaldırılacağız. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız. Tarımsal destekleri üretim planlamasının bir aracı olarak kullanacağız. Başka gelir kaynağı olmayan ve asgari ücretin altında geliri olan çiftçilerimize, hane başına asgari ücret düzeyinde gelir garantisi sağlayacağız. Küçük çiftçilerimizi tarım sigortaları kapsamına alacağız. Çiftçilerimizin kredi borçlarını yeniden yapılandıracağız. Aile işletmelerimizin ve küçük çiftçilerimizin ürünlerini doğrudan veya kooperatifler aracılığıyla tüketicilerimize satmalarını sağlayacak düzenlemeler yapacağız. Ekolojik turizm, kırsal spor, sağlık ve sosyal etkinliklere yönelik yatırımlarda iş adamlarımıza ve girişimcilerimize vergi indirimleri ve hibe desteği sağlayacağız. Uygun hazine arazilerimizi tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Her köye bir ziraat mühendisi ve veteriner göndererek hem çiftçilerimizin sorunlarını çözeceğiz hem de 18 bin nitelikli gencimize istihdam alanı oluşturacağız. Mevsimlik tarım işçilerimizin hastalık, iş kazası, meslek hastalıkları, ölüm, emeklilik gibi risklere karşı sosyal güvence altına alacağız. Tarım desteklerinde doğal ve organik tarıma dönük üretim faaliyetlerine öncelik vereceğiz. Hayvancılık desteklerinde öncelik küçük ve orta büyüklükteki işletmelere verilecek. Bu sayede Cide’de, Doğanyurt’ta, İnebolu’da üretilen ürünlerimizin katma değeri daha da artacak ve üreticilerimiz daha fazla para kazanacak” diye konuştu.
“MİLLETİMİZ HAKEM OLSUN; HODRİ MEYDAN”
Diğer adaylar gibi boş vaatlerde bulunarak halkı kandırmadıklarını vurgulayan Çelebioğlu, “Önce insan, önce birlik, önce Kastamonu ve önce Türkiye ilkesi ile çıktığımız bu hizmet yolunda vatandaşlarımıza sadece yapacağımız sözleri veriyoruz. Her fırsatta ‘yaparız, yapacağız, bize destek verin’ diye vatandaşlarımızın duyguları ile oynamıyoruz ve oynanmasını da doğru bulmuyoruz. Halkımızın durumunu, yaşadığı sıkıntıları düşünmeden istismarcılık yapmaya çalışmak halkımıza yapılmış en büyük ihanettir. Haziran ayında anjiyo ünitesini açacaklarını söyleyenler şimdi neredeler? Köylerimizin yolları çamur deryası içinde iken köylerimizin alt yapı sorunlarını çözdük. Paramız çok diyenlerin sesleri neden çıkmıyor? ‘Seçilirsem Kastamonu’ya yatırım yapılmasını sağlayacağım, fabrika kurduracağım’ diyenlerin söylediklerinin ne kadar samimi ifadeler olduğunu merak ediyorum. Bu vaatlerde bulunan arkadaşların tek sevgileri Kastamonu ise neden ifadelerine seçilirsem diye başlıyorlar? Sonuç olarak onlar iktidarın vekilleri. Söylediklerini yapmamaları için elleri, kollarını bağlayan yok ki? Ellerinde imkân varken hayır için bu hizmetleri yaparlarsa Allah hepsinden razı olsun deriz. Bu vaatlerini sırf göz boyamak, oy almak için yaparlarsa yalanlarını da vatandaşlarımıza anlatmaktan korkmayız. Bizim hizmet yapamayacağımızı iddia edenlere hodri meydan diyoruz. Bizi kendileri gibi zannedenleri halkımızın hakemliğinde açık oturuma davet ediyoruz. 2011 genel seçimleri, 2014 mahalli idareler seçimleri ile 7 Haziran seçimleri öncesince yapmayı vaat edip de yapmadıklarını kendileri unutmuş olabilir ama biz unutmadık. Gelin tartışalım” açıklamasında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!