Celal Bayar Üniversitesi'nde hedef ilk 10

Güncelleme Tarihi:

Celal Bayar Üniversitesinde hedef ilk 10
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 11:24

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) 49 bin öğrenci sayısına yaklaşmasına rağmen girişimci ve yenilikçi üniversiteler sıralamasına ik 50 arasına giremedi. CBÜ Rektör Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa'nın potansiyelini de kullanarak CBÜ'yü önce ilk 50, ardından ilk 10 yenilikçi üniversite arasına sokmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı


Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 48 bin 825'e ulaştığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Çelebi, CBÜ'nün tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığını söyledi. Bu yıl lisans alanında yüzde 95, genel olarak da yüzde 84 doluluk oranını yakaladıklarını kaydeden Rektör Çelebi, Kongo'dan Çek Cumhuriyeti'ne kadar 55 farklı ülkeden 641 yabancı öğrenciyi üniversiteye çekmeyi başardıklarını açıkladı. Türkiye'deki üniversitelerin akademik performanslarının sıralamasında 2015 yılında 127 üniversite arasında CBÜ'nün 49'uncu sırada yer aldığını kaydeden Rektör Çelebi, aynı dönemde kurulan üniversitelere göre iyi bir yerde olduklarını dile getirdi. Üniversitelerin girişimcilik yenilikçilik sıralamasında ise CBÜ, Türkiye'deki ilk 50 üniversite arasına giremedi. Rektör Prof. Dr. Çelebi, "Hedeflediğimiz bir diğer sıralama TÜBİTAK tarafından yapılan üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sıralaması. Bu sıralamada üniversitemizin önce ülkemizin ilk 50 üniversitesi arasına girmesini ardından ilk 10 arasına yükselmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı


"ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ TAM GAZ"
Manisa'nın sanayi potansiyeline dikkat çeken Rektör Çelebi, üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek için çalıştıklarını da söyledi. Üniversite Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmaları ile bu işbirliğinin sürdürüldüğünü kaydeden Çelebi, 7 sanayi firması ile işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydetti. Rektör Çelebi, "Lisans ve lisansüstü öğrencilerinin bitirme projelerini sanayi işbirliği ile geliştirilebilmelerini, sanayi işletme deneyimlerini kazanmaları dolayısıyla mezun olduklarında hem teorik hem de pratik olarak iş hayatına hazır olmaları amacıyla isteğe bağlı staj programı başlatılmıştır. İsteğe bağlı staj programı kapsamında 2015 yılına kadar 415 öğrencimiz, 2015 yılı içerisinde ise şu ana kadar 170 öğrencimiz faydalanmıştır. Ayrıca yapılan bir yönetmelik değişikliği ile önlisans öğrencilerimiz de bu programdan faydalanmaya başlamışlardır. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Teknokent ile üniversite sanayi kaynaşması arttırılacaktır. Teknokent kapsamında ÜSİTEM Teknoloji Transfer Ofisine (TTO) dönüştürülerek sanayinin ihtiyaçlarına daha fazla cevap verilmeye çalışılacaktır. TTO bünyesinde açılacak olan modüller ile sanayi işbirliği arttırılacaktır" dedi.

Haberin Devamı


"TEKNOPARK 2016'DA BİTECEK"

Rektör Çelebi, CBÜ Teknoloji Gelişme Bölgesi'nin oluşturulduğuna dikkati çekip, 11 bin metrekarelik alana teknopark kurulum çalışmalarının devam ettiğini de aktardı. Rektör Çelebi şöyle devam etti:
"İhale sözleşmesine göre Teknopark inşaat bitiş tarihi 14 Kasım 2016. Üniversite ayni sermaye olarak yer vermiş, diğer yüzde 5'er hisseye sahip diğer 5 ortak 250 bin TL sermaye koymuş durumdadır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknoparklar ile ilgili ayrı bir fondan sağladığı hibe desteğine güvenilerek girişim başlatılmış bulunmaktadır. Bakanlıktan gelecek desteğin yetersiz olması durumunda sıkıntı yaşanması söz konusu olabilecektir. Bu durumda Manisa'daki sektör temsilcilerinin, odaların, yerel yöneticilerin desteği önem kazanmaktadır. Beş ana bloktan oluşan yapının tümünün inşaat sürecinin tamamlanması beklenmeden ilk üç blok kısa bir süre içerisinde hizmete alınacaktır.Teknopark içerisinde ağırlıklı olarak, hedef kitlemiz olan üretime dayalı sektörler ve doğal olarak bilişim sektörü bulunacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!