Çekirge Devlet Hastanesi organ bağışında yine lider

Güncelleme Tarihi:

Çekirge Devlet Hastanesi organ bağışında yine lider
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 14:25

Çekirge Devlet Hastanesi organ bağışında yine lider

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA'daki Çekirge Devlet Hastanesi, organ bağışındaki performansı ile bu yılda Türkiye genelindeki hastaneler arasında birinci oldu. Üst üste 3 yıl birinci seçilen Çekirge Devlet Hastanesi, bu yılın kasım ayına kadar gerçekleşen 43 beyin ölümünden 26 donör bildirimi yaparak kırılması zor olan bir rekorun da sahibi oldu.
Çekirge Devlet Hastanesi'nin başarısı nedeniyle hastanenin konferans salonunda toplantı düzenlendi. Hastane Yöneticisi Uz.Dr. Kayhan Sonkur, başarıda emeği geçen arkadaşlarına teşekkür etti. Çekirge Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Opr.Dr.Timur Didinen de, hastane olarak 3 yıldan bu yana ilk sırada olduklarını hatırlatarak, "Bu kırılmaz bir rekor. Canlara can kattık. 26 donörün her birinde ortalama 3 organ olarak düşünürsek, kaç canı hayata bağladık. Bu başarıda kuşkusuz medyanın desteği kaçınılmaz" dedi. Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın ise, organ bağışı konusunda Bursa'nın Türkiye'de lider konumda olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
"Genel sekreterliğimize bağlı sağlık tesislerinde bu yıl 84 beyin ölümü tespit edildi. 41 donör bildirimi yapıldı. Bursa'da da Çekirge Devlet Hastanesi 26 donör bildirimi ile tektir. Bu başarı uyumlu bir ekip çalışması ile yakalandı. Çok sayıda hayat kurtarıldı. Organ bağışında bulunan ailelere çok teşekkür ederim."
Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ise konuşmasında, Türkiye'de 1970 ortalarında başlayan organ nakli faaliyetlerinin giderek geliştiğini, günümüzde dünya ile yarışır bir duruma geldiğini söyledi. Eksiklikler bulunduğunu yine de istenen düzeyde olmadıklarını ifade eden  Vali Yardımcısı Altıntaş, "Çekirge Devlet Hastanemiz Türkiye'ye çapında bir başarıya imza attı. Dünya çapında iyi bir noktaya geleceğimize inanıyorum" dedi.
Sinema sanatçısı Eşref Kolçak'ın da katıldığı törende yakalanan bu başarıya katkı sağlayan personel ile organ bağışında bulunan aile yakınlarına teşekkür belgesi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!