Çekirdeksiz limon Almanya’da tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Çekirdeksiz limon Almanya’da tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 11:15

Çekirdeksiz limon Almanya’da tanıtılıyor

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) - ALMANYA'nın başkenti Berlin’de bu yıl 27'ncisi düzenlenen dünyanın önemli tarım fuarlarından olan FruitLogistica 2018’de, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü mühendisleri tarafından geliştirilerek narenciye sektörüne kazandırılan çekirdeksiz 3 limon türü tanıtılıyor.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde FruitLogistica 2018’e katıldı. Bu yıl fuara ilk kez katılan enstitü, Türk mühendislerinin Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği Gülşen, Alata ve Uzun adıyla tescilleyen çekirdeksiz 3 limon türünü Avrupalı damak severlere tattırıyor. 9 Şubat tarihine kadar fuarda 3 limon türünün tanımını sürdüreceklerini belirten Enstitüsü Müdürü Davut Keleş, dünya çapındaki fuarda kendi Ar-Ge sonucu geliştirdikleri çekirdeksiz limonları tanıtmanın haklı gururunu taşıdıklarını söyledi.
Geçen yıl 84 ülkeden 3 bin 77 firmanın katıldığı fuarda 130 ülkeden 76 bin ziyaretçinin yüzde 91'nin Almaya dışından olmasının dikkat çekici olduğunun ifade eden Keleş, fuarda yaş sebze ve meyvenin yanında sektöre dair tüm ürünlerin bulunduğunu dile getirdi.
Resmi ve özel firmaların katıldığı fuarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nün de katılarak deneyim kazanmasının çok önemli olduğunu kaydeden Kele, çekirdeksiz limonları tanıtmanın yanı sıra yeni geliştirilecek olan çeşitlere zemin hazırlayacağını, aynı zamanda limon ihracatı içinde çok iyi bir tanıtım olacağını sözlerini ekledi.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!