Çekirdek mevsimi geldi bu yıl da 100 bin ton çitleyeceğiz

Son zamanlarda market raflarına dikkat ettiniz mi? Kuruyemiş reyonunda gözden kaçmayacak bir çeşitlenme var.

Bundan önce çiklet ve cips pazarında meydana gelen şey, şimdi kuruyemişte yaşanıyor. Sürekli yeni ürünler, yeni tatlar, yeni markalar çıkıyor. Bugüne kadar kuruyemişçiden açık aldığımız pek çok ürün de ambalaja giriyor.
Papağan Kuruyemiş Yönetim Kurulu Başkanı Kani Emekçi, sektörün her yıl yüzde 20 büyüdüğünü söylüyor. Büyümeyi tetikleyen ilginç etkenler var; sigara yasağı ve ekonomik kriz gibi...
Sigara yasağı, tiryakilerin sayısında azalmaya neden olunca sigarayı bırakan çekirdeğe ya da herhangi bir kuruyemişe sarılmış. Bu da 2009’da sırf Papağan’ın yüzde 30 büyümesine neden olmuş. Markanın büyüme oranı 2010’da ise yüzde 50.

BAYAT SANILAN BEYAZ YAKALI YEMİŞİ

Papağan yenilikçi bir marka. Bu yıl Çevreye Duyarlı Ambalaj Ödülü aldılar. Nedeni, ayçekirdeği ambalajlarına eklenen çöp poşeti. Böylece sahillerde, parklarda çekirdek yiyenler kabukları yere değil, poşete atıyor. Yani amaç bu ama, efektif kullanılıyor mu bilemeyiz tabii. Neticede bir iki haftaya kalmaz gezinti yerlerinde küçük tepecikler oluşmaya başlar yine. Malum, çitleyerek dolaşma sezonu açıldı.
Bir de Fit diye bir ürünleri var. Beyaz yakalı yemişi olarak tarif ediyorlar. İçinde diyetisyenler tarafından tavsiye edilen sağlıklı yemişler ile kayısı, kivi, yaban mersini gibi kurutulmuş meyve parçaları var. Yağsız ve doğal kalması için badem, fındık, fıstık gibi yemişler kavrulmamış, çiğ bırakılmış. Bu yüzden de kıtır kıtır değiller. Müşteri paketi açınca bayatladığını sanıp şikayet ediyormuş, bu yüzden ambalajların üzerine uyarı yapıştırmışlar.
Önümüzdeki hafta acılı ve karamelli patlamış mısır çıkaracaklar. Bu ikisi de Türkiye için yeni. Şekerli patlamış mısır yurtdışında gördüğüm, insanların sevdiği, benim son derece manasız bulduğum bir şey. Test için Papağan’ınkini de denedim; fikrim değişmedi. Dileyen muhafazakar olarak yaftalabilir. Acılı fena değil, en azından acılı cips yerine yenebilir. Neticede daha az kalorili olduğu kesin.

AVM’LERDE NELER OLUYOR

Satranç turnuvası

İstanbul Nişantaşı’ndaki City’s AVM’de yarın 10:30’da satranç turnuvası var. 12 yaş altı çocuklar için. 11:00’de ise Disney Okul Başarı Günleri başlayacak. Oyun atölyesinde çalışmalar yapılacak.

Uçurtma atölyesi

İstanbul Akmerkez’de düzenlenen haftasonu atölyelerinde çocuklar yaratıcılıklarını sergiliyor. Bu haftasonu çanta ve uçurtma atölyeleri var. Yarın 14:00-16:00 arasında gerçekleşecek ‘Kendi çantanı süsle’ adlı atölyede çocuklar kendi çantalarını hayallerindeki gibi süsleyerek el becerilerini sergileyecek. Yarın aynı saatte Benim Renkli Uçurtmam adlı atölye var. Rezervasyon için: cocukaktiviteleri@akmerkez.com.tr

Çizmeli Kedi burada

İstanbul Ataköy’deki Galleria’da yarın çocuk oyunu Çizmeli Kedi sahneleniyor. Ücretsiz izlenebilir, başlama saati 16:30. Yarın Etkinlik Alanı’nda Serhat Kaner ve Safiye Aydoğan tarafından sahnelecek Oldies ve Unutulmaz Klasikler ise her yaştan izleyiciyi nostaljik bir yolculuğa davet ediyor.

Zeka oyunları yarışması

Kozyatağı Palladium’da zeka oyunları yarışması yapılacak haftasonu. Çocuklar, 10 kişilik gruplar halinde zekâ küpü gibi farklı zekâ oyunlarıyla oyuncaklar oluşturmaya çalışacaklar. Yaptıkları her oyuncak kendilerine hediye edilecek.

HAFTANIN SİTESİ

Ayakkabı cenneti

Zizigo daha çok yeni bir internet sitesi. Türkiye’nin en büyük online ayakkabı mağazası olduklarını iddia ediyorlar. Fakat girdim, baktım; hakikaten yerli ve yabancı 56 markanın kadın, erkek ve çocuk kategorilerinde ürünlerini bulmak mümkün. Her biri kendi içinde günlük, spor, abiye gibi başlıklara ayrılıyor. Ayakkabı modellerini görebilmek için üye olmak gerekli değil ama satın almak için gerekli. Zaten üye olmak da zor bir şey değil. 365 gün iade, ücretsiz kargo ve iade, 7/24 müşteri destek, 24 saatte kargo gönderimi, ortalama 72 saatte ürün teslimi gibi hizmetler sunuyorlar.
Yazarın Tüm Yazıları