Çekerek içme suyu sistemi bilgisayarlı sisteme geçti

Güncelleme Tarihi:

Çekerek içme suyu sistemi bilgisayarlı sisteme geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 10:32

Çekerek içme suyu sistemi bilgisayarlı sisteme geçti

Haberin Devamı

ÇEKEREK(Yozgat), (DHA)- ÇEKEREK Belediyesi’nin, ilçenin içme suyu sorununu çözmek amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Belediye imkanlarıyla su pompaları bilgisayar sistemine bağlandı.
Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt,  İlçenin 83 yıllık tarihinde sürekli su problemi yaşadığını belirterek, “6 aylık proje çalışması sonunda, 15 gün gibi yani rekor denecek kısa bir sürede saha çalışmasıyla, borçlanmadan ilçemize su getirdik. Belediyemizi borç yükü altına sokmadan bu çalışmayı kendi imkanlarımızla yaptık” dedi.
İlçenin su ihtiyacını ileriki yıllara göre tamamen çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Başkan Bozkurt, “Çalışmalarımız aralıksız sürüyor ve su şebekesinde yenileme çalışmaları yapıyoruz. Diğer güzergahlardaki pompaları da akıllı hale getirerek içme suyu şebekesini, bilgisayar ve cep telefonundan denetler hale getirdik. Enerji kullanımı açısından çok daha tasarruflu bir hale dönüştürdük. Ayrıca su pompalarının başında en az 4 görevli gerekirken hiçbir görevliye gerek kalmadan otomatik bir sistemle kendini yöneten akıllı pompalarla çalışan bir sistem kurduk. Bugüne kadar içme suyu ile ilgili yapılan çalışmalarımız ilçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!