Türkiye:2 Çek Cumhuriyeti:0 (İşte maçın özeti)

Güncelleme Tarihi:

Türkiye:2 Çek Cumhuriyeti:0 (İşte maçın özeti)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 11:43

Türkiye Çek Cumhuriyeti karşılaşması dün akşam tüm Türkiye'yi ekran başına kilitledi. A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yendi. A Milli Takımın golleri Burak Yılmaz ve Ozan Tufan'dan geldi. Grubundaki son maçında Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 mağlup ederek 3’üncülüğü elde eden Türkiye, artık en iyi dört üçüncüden biri olup olmayacağını bekliyor. Ayrıca Emre Mor'un dün akşam sahadaki performansı göz doldurdu.     

Haberin Devamı

Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçı dün akşam nefesleri kesti. Mücadeleye iyi başlayan ve 10. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçen A Milli Takım, ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda da iyi bir performans sergileyen milliler, Ozan Tufan'ın 65. dakikadaki golüyle farkı 2'ye taşıdı. Rakibinin tüm çabasına rağmen kalesini gole kapatan milliler, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Mutlak gole ihtiyacı olan Çek Cumhuriyeti, iyi savunma yapan Türkiye karşısında istediği pozisyonları bulamadı. Hücumda uzaktan atılan iki şut haricinde etkili olamayan Çek Cumhuriyeti, savunmada da Türkiye'yi durduramadı. Ozan Tufan'ın kaydettiği golle 2 farklı geri düşen Çekler, mücadelenin kalan bölümünde baskı kurmaya çalışsa da Türkiye'nin pas oyunu karşısında başarılı olamadı.

Stat:
Bollaert-Delelis 
Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya) 
Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil, Pavelka (Dk. 57 Skoda), Plasil (Dk. 90 Kolar), Dockal (Dk. 71 Sural), Darida, Krejci, Necid 
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Volkan Şen (Dk. 61 Oğuzhan Özyakup), Arda Turan, Emre Mor (Dk. 69 Olcay Şahan), Burak Yılmaz (Dk. 90 Cenk Tosun) 
Goller: Dk. 10 Burak Yılmaz, Dk. 65 Ozan Tufan (Türkiye) 
Sarı kartlar: Dk. 35 İsmail Köybaşı, Dk. 50 Hakan Kadir Balta (Türkiye), Dk. 36 Plasil, Dk. 39 Pavelka, Dk. 87 Sural (Çek Cumhuriyeti) 

Türkiye:2 Çek Cumhuriyeti:0 (İşte maçın özeti)

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI:
10. dakikada Burak Yılmaz'ın attığı golle öne geçen milliler, oyunun temposunu düşürürken, Emre Mor ve Volkan Şen gibi hızlı oyuncularıyla pozisyon aradı. Golden sonra istediği pozisyonları bulmakta zorlanan milliler, yan toplarda sıkıntı yaşarken, kalesinde ise ciddi pozisyonlar verdi. Rakibinin 17. dakikada bir topu direkten dönerken, kalesinde gol görmeyen A Milli Takım, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
65. dakikada Selçuk İnan'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Burak Yılmaz penaltı noktası üzerinde topu kafayla arkaya aşırdı. Sağ çaprazda sırtı kaleye dönük şekilde meşin yuvarlağı kontrol eden Mehmet Topal, pasının yanındaki Ozan Tufan'a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta topu filelerle buluşturdu: 0-2. 

Haberin Devamı

ARDA TURAN'A BÜYÜK DESTEK 
Türk taraftarlar, karşılaşma öncesi takım kaptanı Arda Turan'a destek oldu. Bollaert-Delelis Stadı tribünlerinde yer alan ay-yıldızlı taraftarlar, İspanya maçında ıslıklanan ve moralinin bozuk olduğu gözlenen Arda'ya mücadele öncesinde tezahüratlarla destek verdi. 

Haberin Devamı

BAKAN KILIÇ TRİBÜNDE 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçını tribünden izledi. Lens kentine gelen Bakan Kılıç, Hırvatistan ve İspanya maçlarında olduğu gibi Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını da statta takip etti. 

TRİBÜNLERE 12 BİN BAYRAK 
A Milli Takım'ın EURO 2016'da Hırvatistan ve İspanya ile oynadığı maçlarda yapılan bayrak şovu, Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında da devam etti. Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayraktan bir bölümü Paris ve Nice'de dağıtılırken, Çek Cumhuriyeti maçının oynandığı Bollaert-Delelis Stadı'nda Türk taraftarlar için ayrılan bölüme de 12 bin bayrak bırakıldı.

ÇEK CUMHURİYETİ'NDE TANIDIK İSİMLER 
Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye'de forma giyen 4 futbolcu yer aldı. Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa'da oynayan David Pavelka, A Milli Takım'a karşı ilk 11'de görev alırken, sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve Sparta Prag'a transfer olan Michal Kadlec de yedekler arasında bulundu. 

Haberin Devamı

EMRE MOR: O HABERLER APTALCA

Türkiye:2 Çek Cumhuriyeti:0 (İşte maçın özeti)



Türk futbolunun yeni umudu Emre Mor, Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ettiğimiz maçın ardından açıklamalarda bulundu.  Emre, "Takım arkadaşlarımın sevmediği haberleri aptalca" dedi.

"HERKESİ YENEBİLİRİZ"
Emre Mor, "Oynadığım futboldan keyif alıyorum. Çok mutluyum. Bir sonraki turda kimle oynayacağımızı bilmiyoruz. Eğer bugün oynadığımız gibi oynarsak herkesi yenebiliriz.Bugün sahaya çıkmadan önce hocamız Fatih Terim benden sürekli dribbling yapmamı istedi. Eğer topu kaybedecek bile olsam devam etmemi söyledi. Herkes rahat olmamı ve kendim gibi olmamı öğütledi. Çok mutluyum" dedi.

Haberin Devamı

"TAKIM ARKADAŞLARIMIN SEVMEDİĞİ HABERLERİ APTALCA"
Takım arkadaşlarımın beni sevmediğine dair çıkan haberlerin hepsi aptalca. Hepsi bana küçük kardeşleri gibi davranıyorlar. Luka Modric ile selfie konusuna gelecek olursak, bence bunda bir problem yok. Ben şu ana kadar hiç bu seviyede olmadım, 18 yaşındayım. Dünyanın en iyi oyuncularından biriyle selfie çekmek istedim.

"TARAFTLARIMIZ BENİ GAZA GETİRİYOR"
Taraftarlarımız inanılmazdı. Beni sürekli gaza getiriyorlar. Ancak, acilen Türkçe öğrenmem gerekiyor. Şimdilik sadece bazı kelimeleri anlayabiliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Türkiye:2 Çek Cumhuriyeti:0 (İşte maçın özeti)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!