Cehalet ilmi

Güncelleme Tarihi:

Cehalet ilmi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1998 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Vallahi bu Trabzonspor bir alem.. Gün geçmiyor ki, ilginç bir olayla karşılaşmayasın.. Millet sağda solda ‘‘Temel fıkrası’’ ile neşeleneceğine, kulübe şöyle bir uğrayıversin, daha çok eğlenir.

En son komedi, bu Nijeryalı Victor Shaaka'nın transferi.. Özkan Sümer aylarca bekledi, bir sürü adam ismi ortaya attı, düzineden fazlasını denedi ve transferin bitimine saatler kala, kendine has şakasıyla Shaaka'yı aldı. Yani bu, yemin ediyorum Temel fıkralarına konu olur.

Shaaka, Nijerya milli takımında tam 26 kez oynamış.. Kendisi öyle söylüyor.. Bravo arkadaş.. Nijerya gibi önemli ve Olimpiyat şampiyonu bir takımda 26 kere yer almışsan, büyük başarı..

Biliyorsunuz, bu ülkenin Dünya çapında 3 yıldızı Türkiye'de oynuyor. Uche, Okocha ve Amokachi.. Onlara, 26 kez milli takımda birlikte forma giydikleri Shaaka'yı soruyorlar. Üçü de Shaaka ile şakayı birbirine karıştırıp, sulu bir cevap veriyorlar: ‘‘Böyle birini tanımıyoruz..’’

Güler misin, ağlar mısın ? Trabzon, transferin son gününde Nijerya milli takımında defalarca oynadığını iddia eden bir adamı alıyor, bu ekibin üç tane yıldızı kendisini tanımıyor ! Kıskanıyorlar zahir.. Ayıptır kardeşim, bükemediğin bileği öpmesini bileceksin. ‘‘Tanımıyoruz’’ ne demek ? İnsanın içine kuşku düşürüyorsunuz. İster misiniz bu Shaaka, bizim hayali ihracatçılara inat, Nijerya'nın hayali milli takımında oynamış olsun ?

Bu Trabzonspor yönetimine, koskocaman bir alkış.. Sayelerinde, bütün ülkeler ve futbolcular hakkında bilgi sahibi olduk. Hergün yeni, ancak transferi bir türlü gerçekleşmeyen isimlerle sayfaları doldurduk. Ama sonunda, sağ gösterip öyle bir sol vurdular ki.. Hepimizi şaşırttılar..

Trabzonspor, bugün büyük bir şans yakalamış durumda.. 14 yıldır şampiyon olamayan, bu konuda açlık duyan Karadeniz kenti, inanılmaz bir arzu ve umutla ligin sonunu bekliyor.. Küskün seyirci, uzun bir aradan sonra takımıyla barışmış.. Bursa, Kocaeli ve Fenerbahçe maçları, bunun en güzel örneği.. Tribünler tıklım tıklım, tezahürat muhteşem.. Ama gel gör ki, gerek teknik adam, gerekse yönetim büyük bir umursamazlık içinde.. Şampiyonluk treni iki sene önce kaçtı, bu halk affetti.. Bir kez daha kaçtı mı, siz o tribünlerin dolmasını çok beklersiniz.. Kimse, kimseyle dalga geçmek hakkına sahip değil.. Takımla dama taşı gibi oynayan bir antrenör, transfer komedisine göz yuman bir yönetim, arkasında herşeyden habersiz bir halk.. Ayıptır..

Bernard Shaw'un şu sözlerini hiç aklımızdan çıkarmayalım:

‘‘Bilgi olmayan yerde, cehalet ilim olur !’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!