Cee’d ailesinin son üyesi

Güncelleme Tarihi:

Cee’d ailesinin son üyesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Avrupalı müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Avrupa’da tasarlanmış, Avrupa’da üretilen ve Avrupa’da pazarlanan cee’d ailesinin son üyesi cee’d Sportwagon, Kia standının fuardaki diğer yeni modeli. Kia cee’d SW, cee’d’in bütün özelliklerini barındırırken, üzerine çok yönlülüğü ve pratikliği de ekliyor. 4.5 metrelik uzunluğu ile hatchback kardeşinden toplam 235 milimetre daha uzun olan cee’d SW’nun yüksekliği ise 1 metre 490 santimetre. Hatchback versiyonundan ortalama 10 santimetre daha uzun ve böylece çok uzun boylu yolculara bile çok rahat bir baş ve diz mesefesi sunabiliyor. Geniş bir bagaj hacmi sunan cee’d SW’in minimum 534 litre bagaj hacmi, değişken arka koltuk tasarımları ile maksimum 1664 litre’ye kadar çıkabiliyor.

Kia cee’d SW’nun arka kısmı hatchback kardeşinden oldukça farklı tasarlanmış. İlk olarak, son derece alçak yükleme eşiği, otomobile her türlü malzemenin yükleme ve boşaltılmasını son derece kolay hale getirmiş. cee’d SW, özellikle genç müşteri kitlesinin modern, dinamik, spor görünüşlü, performanslı ama bir o kadar da işlevsel bir otomobil beklentilerinin tümünü karşılayacak özelliklere sahip.

Tamamen yeni cee’d için Kia, özellikle Avrupa’da dizayn edilen ve üretilen yeni ve çabuk tepki veren 1.6 litre dizel motor seçeneğini kullanmış. Kia’nın Slovakya’da bulunan yeni fabrikasında üretilen 1582 cc hacmindeki motor, 4000 d/d’da 115 beygir maksimum güç üretiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!