ÇEDAŞ: En önemli sermayemiz insan kaynağımız

Güncelleme Tarihi:

ÇEDAŞ: En önemli sermayemiz insan kaynağımız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2018 12:54

ÇEDAŞ: En önemli sermayemiz insan kaynağımız

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS, Tokat ve Yozgat’ta 950 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ), çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine aralıksız olarak devam ediyor. 2017 yılında 16 bin 880 saat iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veren ÇEDAŞ, bu yıl eğitim süresini 17 bin 728 saate çıkaracak.
İş sağlığı ve güvenliğini (İSG) çalışma hayatının odak noktasına koyan ÇEDAŞ, 2017 yılında 1055 çalışanına 16 bin 880 saat İSG eğitimi verdi. Bu yılın başından itibaren İSG eğitimlerine aynı hızla devam eden şirket yıl sonuna kadar 1108 çalışanına 17 bin 728 saate yakın eğitim vermeyi hedefliyor. Çalışma sınıfı çok tehlikeli grupta yer aldığı için her yıl Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini yenileyen ÇEDAŞ, zorunlu eğitimler kapsamında, sahada çalışan arıza onarım ve bakım personeli başta olmak üzere tüm personelini periyodik sağlık taramalarından geçiriyor.

'İŞE ALIMDAN İTİBAREN BAŞLIYOR'
'En önemli sermayemiz insan kaynağımız' diyen ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa, 4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nın farkındalık yaratmak için çok önemli olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:
"İşe alımdan itibaren oryantasyonla başlayan eğitim süreci, mentorluk uygulaması ile devam ediyor. İlerleyen süreçlerde ise kişisel, mesleki, hizmet içi, idari ve mevzuat yönünden zorunlu eğitimleri veriyoruz. 2018 yılı itibarıyla tüm başlıklardaki eğitim faaliyetlerinde iç kaynak yönetimine ağırlık vermeyi, iç eğitim kadromuzu da aktif olarak kullanmayı hedefliyoruz."

'YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI VAR'
Sektörde yetişmiş eleman sıkıntısı olduğuna da dikkat çeken Akboğa, "Bunun başlıca sebepleri arasında meslek liselerinin eğitim müfredatlarının ve eğitim materyallerinin yetersiz kalmasını gösterebiliriz. Bu sorunu aşmak için mesleki eğitim kurumları dinamik bir yapıya kavuşturulmalı ve bu konuda yapısal değişimler yapılmalı. Mesleki eğitim veren kurumların bu değişken durumlara karşı bina, araç-gereç, eğitimcilerin eğitimi ve müfredat gibi konularda güncellenmesi gerekiyor. Elbette tüm bunları yapmak bir maliyete neden olacaktır. Mesleki ve teknik eğitim pahalı bir eğitimdir. Bu yüzden meslek ihtiyaç analizlerinin sürekli yapılması ve oluşabilecek ihtiyaçları önceden kestirerek bu alanda projelerin geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!