Çeçenlerin doğalgazları kesildi

Güncelleme Tarihi:

Çeçenlerin doğalgazları kesildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 14:20

Çeçenlerin doğalgazları kesildi

Haberin Devamı

Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA)-KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde yaklaşık 5 yıldır barınan Çeçenlerin önce elektrik sonra su şimdi de doğalgazları kesilmeye başlandı. Çeçen Kafkas Muhacirleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Viskhadşniev olayın tamamen Çeçenlerin evlerinden çıkartılması için yapılan baskı olduğunu iddia etti.
  İlimtepe Mahallesinde Körfez Belediyesi'ne ait kooperatif evlerinde 5 yıldır barınan Çeçenlerin elektrik ve sularından sonra doğal gazlarıda kesilmeye başladı. İddialara göre jandarma eşliğinde gelen İzgaz görevlileri Çeçen ailelerin oturduğu dairelerdeki doğalgaz saatlerini sökerek götürdüler.  Bu olay üzerine Çeçen aileler Ramazan ayı başlarında önce su daha sonra elektrik ve şimdi de doğalgaz arını kaybetmiş oldular.
  Olayın duyulması üzerine Çeçen Kafkas Muhacirler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Viskhadşniev yaptığı açıklamada olayın tamamen baskı olduğunu iddia ederek konuşmasını söyle sürdürdü:
  "Konu tamamen burada yaşayan ailelerin evleri boşaltması için baskı yapılmaktadır.  Bu insanlar beş yıl önce devlet güvencesi ile buraya getirildi ve yerleştirildiler. İlk iki yıl Valilik yardımda bulundu daha sonra da sözler tutulmadı. Üç yıl önce de buradaki insanların evleri boşaltması için söylemler başladı Türk devletine güveniyoruz bizi mağdur etmeyeceklerini ve bu konuya ortak bir çözüm bulunacağına inanıyoruz bunun için Ankara'ya kadar konuyu ileteceğiz bu insanların gidecek bir başka ülkeleri gidecek bir başka memleketleri evleri yok." dedi 
  İlimtepe Mahallesinde 5 yıl önce gelen 113 aileden yalnızca 97 aile kaldı ve kooperatife ait evlerde barınmaya devam ediyorlar.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!