Cebrail Günebakan da Suruç'ta hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Cebrail Günebakan da Suruçta hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2015 18:17

ADANA'da geçen yıl 15 Aralık'ta, Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isterken polisin müdahalesi sırasında polisin ağzına parmaklarını soktuğu 24 yaşındaki Cebrail Günebakan'ın da Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ndeki patlamada hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

31 kişinin hayatını kaybettiği Suruç İlçesi'ndeki patlamada ölenlerin bazılarının isimleri Ezilenler'in Sosyalist Partisi'nin (ESP) internet sitesinde yayınlandı.

Listede geçen yıl 15 Aralık'ta Adana'daki Kobani'de ölenler için taziye çadırı kurmak isteyenlere yönelik polis müdahalesi sırasında bir polisin ağzına parmaklarını soktuğu DHA muhabirinin çektiği fotoğrafla gündeme gelen Cebrail Günebakan'ın da adı yer aldı. Aynı patlamada Adana'dan Suruç'a giden grupta yer alan Günebakan'ın yanı sıra Yunus Emre Şen'in de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

O ANI ANLATMIŞTI

Polisin ağzına parmaklarını soktuğu Cebrail Günebakan, o gün 10 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınmış ardından savcı tarafından serbest bırakılmıştı. Günebakan, Türkiye'nin gündemine oturan fotoğrafını ise şöyle anlatmıştı:"Fotoğrafta arkası dönük olan amirlerden biriydi. Suç duyurusunda bulunduk. Direk iki eliyle ellerini ağzıma sokarak yırtmaya yönelik bir hareket yaptı. Ağzımda şuanda bir yırtık var. İki gün boyunca kaba dayak, ters kelepçe gibi işkencelere maruz kaldık. Bazı arkadaşlarımız başka işkencelere de maruz kaldı. Kaba dayağın yanında cinsel tacize varan özellikle erkek arkadaşlarımıza yönelik uygulamalara maruz kaldık. Neredeyse çevik ekiplerin tamamından yumruk yedik. Vücutlarımız ezikler içerisinde. Polise sınırsız yetkiler verilerek sosyalistleri, devrimcileri, yurtseverleri tehdit ediliyor. Kendilerinde özgüven buluyorlar. İşkence yapma özgürlüğü buluyorlar."

Haberin Devamı

AİLESİ Suruç'A GİTTİ

Öte yandan Cebrail Günebakan'ın ölüm haberi üzerine merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde oturan ailesi Suruç'a gitti. Van nüfusuna kayıtlı olan Günebakan'ın cenazesinin Adana'ya mı yoksa Van'a mı götürüleceği henüz kesinlik kazanmadı.
Patlamada ölen Yunus Emre Şen'in ise Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!