Çebi: Fener'i yedeklerimizle yendik

Güncelleme Tarihi:

Çebi: Feneri yedeklerimizle yendik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 17:48

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, TRTSPOR’da yayınlanan İşte Goool programından Şeyda İpek Baykal’a çok önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte o özel röportajdan öne çıkanlar;


İNŞAAT YAVAŞLADI DİYENLER, RAKİPLERİN STATLARINA DA BAKSIN
Stat ne zaman bitecek? Beşiktaş maddi sıkıntı yaşadığı için, nakit sıkıntısı içinde olduğu ve inşaatın yavaşladığına dair iddialar var?
İnşaat olabildiğince hızlı gidiyor. Maddi sorunları uygun olmayan kulüp mü var? Sonuç itibari ile Galatasaray stadının TT Arena’nın bitiş süresine dönüp baksınlar. Dönsünler Fenerbahçe stadının, kendi imkanları ile yapılmış bir stattır. Ne kadar sürede ve ne kadar yavaş ve parça parça yapıldığını görsünler. Statta şu anda maddi sorunlar vardır. Kulüplerde vardır ama bu stadın yürümesine engelleyecek şekilde değildir.
Stadın içinde bulunduğu fiziki konumu itibariyle iki tane müteahhit çalışabiliyor. İkisi de son sürat çalışıyorlar. Demirleri her gün emrettikleri saatte müteahitlerin ellerinde. Çimentosu ellerinde, betonu ellerinde. Bence bir sorun yok. Baştan beri bu stat için çok şey söylendi. Yapamazlar, müsaadeyi alamazlar, yıkamazlar, böyle bir şey olamaz şeklinde söylemler çok oldu. Ona rağmen hepsi oldu. Şimdi de diyorlar ki maddi sorunlar bitmez. Geçmişteki laflar dedikoduydu. Bu da dedikodu ibaret.


STAT 2015'İN AĞUSTOS AYINDA BİTER
Son bitiş tarihi ne zaman?
Şubat, Mart ayını çok başkanın hedeflediğini biliyorum. Arzu ettiğini biliyorum. Ancak benim kafamdaki tarih Ağustos seneye. Bu benim şahsi görüşüm. Ama ben Fikret Bey kadar tekniği bilmem. Benim de bir hedef koyduğum, Mayıs’ta sezon bitmeden bir maç kapatmadan sezonu stadı açmak gibi bir arzu içerisindeyim.


BORÇLAR ARTTI, AMA NİYE ARTTIĞINI SORAN YOK
Geçtiğimiz hafta divan kurulunda Beşiktaş’ın borçları açıklandı. 702 milyon TL net borç. Alacaklar düştüğünde 595 milyon TL gibi bir para çıkıyor ortaya. Ciddi bir rakam. Bu borçların kapatılmasına yönelik sizin ve yönetimin çalışmaları olacak mı?
Biz geldiğimizden bir süre sonra borçları çok aşağıya çektik. En önemli şey borçları kontrol edebilmekti. Darmadağın olmuş bir kurum vardı ortada. Bütün alacaklılarla oturduk. Kendimize bir ödeme planı çıkardık. Şu saatte Beşiktaş’ın kapısını çalan bir icra memuru yok çok şükür. Geldiğimiz sene avukat ile uğraşıyorduk. Bunlar bitti. Bunlar olumlu bir gelişmedir. Borçlar yapılandırıldı. Borçların artmasının ana nedenlerinden bir tanesi, Beşiktaş’ın borcunun büyük bir kısmının futbolcular dahil, banka kredileri dahil Dolar ve Euro üzerinden ve 60-70 milyonluk bir kur farkı yediğimizi iyi biliyorum. Onun dışında bir 75-80 milyon TL de stada para harcadık. Bunları kimse koymuyor. Borçlar arttı ama bunun karşılığında da şunlar oldu, bunlar oldu diyen yok. Onlar maalesef konuşulmuyor. Beşiktaş’ta bazı bir kesim var. Stat bitmez, stat yapılmaz. Borçlar artıyor şeklinde ifadeleri var ama nafile konuşuyorlar. Sonuçta Beşiktaş iyi yolda.


BAŞTACI YAPMAMIZ GEREKEN İSİMLERİ DİVAN'DAN İHRAÇ ETTİK
Divan kurulundan ihraç edilen 283 kişi var. Aralarında Yıldırım Demirören, Nevzat Demir, Hasan Arat gibi isimlerinde bulunduğu. İhraç edilen üyelerin divan kuruluna tekrar dönmesi mümkün mü? Bunun için yönetimin bir çalışması var mı? Bir de neden böyle oldu?
Genel kurul kulüplerin patronudur. Biz onların vekiliyiz. Orada Atıf Keçeci diye bir beyefendinin vermiş olduğu bir önerge tam kongrenin dağılma saatinde çok az kişi ile geçmiş vaziyette. Ben, verilen o önergenin de sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sonuç itibari ile olmuş. Katılıyor muyum? Hayır katılmıyorum. Divan kurulu demek 25-30 senesini dolduran kişiler demektir. Onlar bizim için onur kaynağı olan kişilerdir. Onları oradan nasıl gönderirsiniz? Başınıza taç yapmanız gereken kişileri toplantıya mecbur kılıyorsunuz. Buna katılmıyorum. Çok çabuk ve süratle değiştireceğiz.


YILDIRIM DEMİRÖREN ÇOK ABARTTI
Yıldırım Demirören’in de Divan Kurulu ile ilgili bir açıklaması oldu, "Bu olay sonrasında yine kavga katlanarak gidecek. Bunun adı intihardır dedi.”
Abartılı olmuş. Sonuç itibariyle az evvel dediğim gibi, biz bir aileyiz. Biz bunların altından kalkarız. Bir yanlışlık veya bir hata olmuşsa o hata süratle düzeltilir. Bunu düzeltilmemesi konusunda ısrarcı olursak bir çatışma ortamı yaratılmış olur. Biz böyle bir çatışma ortamı istemiyoruz ki. Zaten de doğruda bulmuyoruz. Çok süratli düzelteceğimizi de söylüyoruz. Olmuş bir hatanın üzerine süratle bu şekilde, bir laf vardır. Ateşe benzin dökmenin bir anlamı yoktur. Durun kardeşim halledeceğiz. Bizde kabul ediyoruz bir hata var. Zaten de kabul etmiyoruz 30 yıldır bir Beşiktaşlıysan buradan gönderemezsin diyoruz. Bitmiştir konu. Çözülecek. Herkes bir 3-5 ay sabretmesi lazım. Bu kadar abartılmasının arkasında yine o stat bitmez, o stat yapılmaz. Beşiktaş’ın borçları arttı diyen aynı kesim bunlar. Hiç değişmez.


ARSENAL BİR DAHA BEŞİKTAŞ'I BÖYLE ŞANSSIZ BULAMAZ
Arsenal maçında oynadığı futbolla kazanması gereken taraf Beşiktaş’tı. O maça dair neler söylemek istersiniz? Beşiktaş bir daha Arsenal’i böyle yakalayabilir mi?
O gün Beşiktaş çok şanssızdı. Arsenal acaba bir daha Beşiktaş’ı bu kadar şanssız bulabilecek mi? Ben hayata böyle bakmak istiyorum. Takımda artık arkadaşlık ve bir ruh var açık söyleyeyim. Bunu oluşturmak 1 ayımı aldı. Bunun çok daha uzun bir süre olması gerekiyordu. Ama çocuklarımda çok hevesliydiler. Onlar da arkadaş olup birbirine tutkulu olmaya. Önce arkadaş olmaya karar verdik. Sonra birbirimize güvendik. Sonra kendimize güvendik. Sonra amacı belirledik ve şimdi oraya doğru koşuyoruz.


BİLİC'İN ÖYLE DAVRANMAYA HAKKI YOK
Rövanş maçında Bilic Hoca takımın başında olamayacak. Şu anda UEFA’nın verdiği 1 maçlık ceza var. Sizin bu cezaya bir itirazınız olacak mı? Eğer Bilic Hoca takımın başında olamazsa bu takımı nasıl etkiler?
Bilic hocanın çatının üzerinde olması önemli bir mihenk taşı. Ancak dürüst konuşayım, kötü oldu. Ben dün ofiste bizim Slaven ile sohbet ettim. Neden yaptın bunu dedim. Ben bir insanım dedi. Dayanamadım dedi. Bu haksızlıkları kaldıramıyorum ben dedi. İtirazımızı yapıyoruz. Zannediyorum Cuma günü sayın Bilic savunmasını verecek. Kalkacağından çok umudum yok cezasının. Cezamızı çekeceğiz. Ama dikkat etmek lazım. Sen bir hocasın. Ben de bunu söyledim kendisine. Bunların olmaması lazım.


MUSTAFA DENİZLİ DE ÖZEN'İN YERİNE GELEBİLİR
Önder Özen'in yerine kim geçecek?
Böyle bir mecburiyet yok. Size noterden ihtarname çekerler 30 gün içerisinde kirayı yatır, yatırmazsan tahliye. Biz böyle bir durumda değiliz. Ben ne zaman uygun görürsem, uygun kişiyi bulursam o zaman bunların içerisinde saydığınız isimler olabilir. Hiç aklınıza gelmeyen benim aklıma gelen başka isimlerde var. Ben onlarla oturacağım, konuşacağım. Önce bir ihtiyacı belirleyeceğim. Nerelerde hata yaptık. Geçmişten ders çıkartmam lazım. Benim özelim. Kamu ile paylaşmayacağım bunları ama onları inceledikten sonra en doğru ismi bulmak istiyorum. O gelgitler hoş olmuyor. İstifalar, yeni birilerinin gelmesi. Süreklilik çok önemli.


SAĞBEK VE 10 NUMARA ALACAĞIZ
Taraftarın beklediği bir sağ bek ve 10 numara var. İki isim geçiyor bu iki mevki için. Bryan Ruiz ve Martin Linnes. Çok konuşuluyor. Doğruluğu nedir? Sizin düşündüğünüz isimler var mı?
Bu konuda konuşmak istemiyorum. Çünkü ben bir Ronaldinho olayı yaşadım. Maalesef onları bir daha yaşamak istemiyorum. Bir sağ bek, bir on numara bu kulübe gelecek. Bu hafta olmasa önümüzdeki hafta. Transfer bitmeden gelecek. Buradan müjde verebilirim Beşiktaş taraftarlarına. Keyif alacakları iki tane futbolcu buraya gelecek. İsimler benim kafamda. Belki yarın.


RONALDINHO BİZİ İSTİYOR AMA ALMAYACAĞIZ
Taraftarın keyifle izlediği bir isimde Demba Ba. Futboluyla olsun kişiliğiyle olsun örnek bir futbolcu. Ronaldinho transferinde yaşanan sıkıntılardan sonra Demba Ba transferi nasıl gerçekleşti?
Ronaldinho ile ilgili çokta konuşmamak lazım ama halen abisi burada ve benimle görüşüp Beşiktaş’a futbolcunun gelmeyi çok istediğini söyledi. Ben de bunun artık hiçbir zaman olmayacağını. Beşiktaş’ın kendisine geçen sene ihtiyacı olduğunu, bu sene artık ihtiyacı kalmadığını söyledim. Çünkü artık bizde çok iyi bir 10 numarayı bitirmek üzereyiz. Dolayısıyla ihtiyacımız yok.


BU SENE ŞAMPİYON OLACAĞIZ, İKİNCİLİK HAYALİMİZ YOK
Yine Soma yararına bir turnuvada yer aldı yakın zamanda Beşiktaş ve şampiyon oldu...
Beşiktaş’ın büyüklüğü zaten orada başlamıştı kendini göstermeye. Çokta abartmak istemiyorum tabi. Evet geçen senelere göre iyiyiz daha da iyi olacağız. Ama o maç beni çok ümitlendirmişti. Fenerbahçe’yi yedeklerinizle yeniyorsunuz. Arkasından Chelsea, Fenerbahçe’yi 2-0 yeniyor ve siz çıkıp o Chelsea’yi 1-0 yeniyorsunuz. Büyük keyifti. Allah yaşattı bana. Keyifliydi. Başka söyleyecek bir şeyim yok bu konuda.

Beşiktaş bu sene nerede bitirirse başarı olur Beşiktaş için?
Beşiktaş şampiyon olacak bu sene. Ben çocuklarıma onu söyledim. Hayal bile etmeyin ikinciliği dedim. Amaç koydum, söyledim konuşmanın başında da size. Amacımız şampiyon olmak. Başka bir şey düşünmeyin dedim ve de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!