Cebeci 50. yıl parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cebeci 50. yıl parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 18:06

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara'nın “birilerinin hayal dahi edemeyeceği bir dönüşümü yaşadığını” belirterek, “Eserlerimizle övünüyoruz. Bugüne kadar laf üretenler hiç bir eser üretemedi” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Cebeci 50. Yıl Parkı düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek, bazı Ankara milletvekilleri, metropol ilçe belediye başkanları, çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Gökçek, 16 yıldır görevde bulunduğunu anımsatarak, bu süre içerisinde 2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının 17 metrekareye çıktığını, Ankara'ya 8 rekreasyon alanı kazandırıldığını söyledi.

50. Yıl Parkı'nın da son yıllarda aileler tarafından kullanılamaz hale geldiğini, parkın alkol alan kişiler ve uyuşturucu kullananlar için uygun bir mekan olduğunu ifade eden Gökçek, bölgede yaşayan vatandaşların isteği üzerine parkı yeniden düzenlediklerini, yakın bir gelecekte de park etrafındaki yerleşim yerlerine kentsel dönüşüm projesi uygulayacaklarını belirtti.

Park içerisinde 4 bin 800 metrekarelik gölet, 50 bin metrakare net yeşil alan, 3 bin 300 ağaç, 10 bin çalı, 35 bin çiçek ve 200 piknik kameriyesi bulunduğunu bildiren Gökçek, parkın en önemli özelliğinin ise Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük, 110 metrelik bayrak direğini içinde barındırması olduğunu hatırlattı.

Vatandaşların parktan Ankara'yı bütün yönleriyle izleyebileceklerini ifade eden Gökçek, parkın güvenliğinin özel güvenlik personelinin yanı sıra kurulacak bir polis karakolu ile sağlanacağını anlattı.

“ESERLERİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ”

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise parkın Ankaralılara “hayırlı olmasını” dileyerek, sevgi, dostluk ve kardeşlik için aranılan bütün her şeyin parkta düşünüldüğünü söyledi.

Üniversiteyi Ankara Hukuk Fakültesi'nde okuduğunu ve Cebeci bölgesini iyi tanıdığını belirten Arınç, üniversite yıllarında ve bundan 20 yıl öncesine kadar Ankara'nın havasının çok kirli olduğunu, hatta “hava kirliliğinden ağaçtaki kuşların bile öldüğünün” söylendiğini anlattı.
Arınç, son yıllarda yapılan çalışmalarla Ankara'nın havasının temizlendiğini, başkentin dünyada tanınan ve beğenilen bir şehir haline geldiğini ifade ederek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ve ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Bülent Arınç, “Ankara birilerinin hayal dahi edemeyeceği bir dönüşümü yaşıyor. Eserlerimizle övünüyoruz. Bu güne kadar laf üretenler hiç bir eser üretemedi. Ama biz eserlerimizle övünüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, törene katılan Arınç, Gökçek ve diğer davetliler kurdeleyi keserek parkın açılışını yaptı.

Açılışın ardından türkücü İsmail Türüt bir konser verdi. Türüt, Gökçek'in seçim döneminde kullanması için hazırladığı türküyü söyledi. Arınç, Gökçek ve protokoldekilerin türküyü gülümseyerek dinledikleri görüldü.

Türüt, Bülent Arınç'a dönerek “Arınç kadar iyi konuşan, kitap gibi konuşan başka siyasetçi tanımam. Tereyağından kıl çeker gibi konuşuyor” demesi ve ardından da siyasete atılmayı düşündüğünü söylemesi protokol sıralarında tebessümlere neden oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!