Merkel: Steinmeier’in cumhurbaşkanı olması, istikrar için önemli bir sinyal olacaktır

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Steinmeier’in cumhurbaşkanı olması, istikrar için önemli bir sinyal olacaktır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 11:09

Almanya’da koalisyonu oluşturan üç parti, 12 Şubat’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday olarak SPD’li Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’i destekleyecek. Koalisyonun oylarıyla Steinmeier ilk turda Almanya’nın 12’nci cumhurbaşkanı seçilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın yeni cumhurbaşkanı adayını belirlemek için koalisyon ortağı partiler CDU/CSU ile SPD’nin liderleri Angela Merkel, Horst Seehofer ve Sigmar Gabriel birkaç kez bir araya geldi. En son pazar günü yapılan liderler zirvesinde Birlik Partileri kendi adaylarını çıkarmayacaklarını bildirince, tek aday Gabriel’in önerdiği Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier kaldı. CDU lideri Merkel ve CSU lideri Seehofer, Steinmeier adını kendi parti yöneticilerine önerdi. CDU yönetimi, Steinmeier’i ortak aday olarak destekleme kararı aldı.

MERKEL: İKİ DÖNEM BİRLİKTE ÇALIŞTIK

Steinmeier’i, güvenilir biri olduğu için destekleyeceklerini belirten Merkel, “Steinmeier iki dönem Dışişleri Bakanlığı yaptığında birlikte çalıştık. İnanılmaz yakın bir çalışma mesaimiz oldu. Bir çok uluslararası krizin çözümünde çok sıkı çalıştık. Güvenilir biri.
Ekonomi, siyaset, iç ve dış politikalarda merkezde duran biri. Dünyanın birçok yerinde yaşanan istikrarsızlık döneminde Steinmeier’in cumhurbaşkanı olması istikrar için önemli bir sinyal olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

SEEHOFER’DEN DE DESTEK AÇIKLAMASI

Seehofer de Steinmeier’in adaylığına destek verdiğini duyurdu. “Steinmeier cumhurbaşkanlığının onurunu iyi koruyacak biri” dedi.
Koalisyon oyları, Steinmeier’in de ilk turda seçilmesine yetiyor.
Yeşiller ile Sol Parti ise Steinmeier’i desteklemeyecek. İki parti yöneticileri kendi adaylarını göstereceklerini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!