‘Cazip Tombullar’a yoğun güvenlik

Güncelleme Tarihi:

‘Cazip Tombullar’a yoğun güvenlik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 07:46

Yurt genelinden gelen Uzakdoğulu turistlere saldırı haberlerinden sonra, Nişantaşı Sanat Parkı’nda açılacak Çin devlet sanatçısı Xu Hongfei’nin sergisi için yoğun güvenlik önlemleri alındı. “Tombul kadınların dayanılmaz cazibesi” olduğunu söyleyen Hongfei’nin sergisinin adı ‘Cazip Tombullar’.

Haberin Devamı

Çin’deki Müslümanların maruz bırakıldığı baskıyı protesto etmek isteyenlerin ‘çekik gözlü’lere saldırı haberleri yurt genelinden gelmeye devam ederken, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi tepkilerden çekinerek Çin Filarmoni Orkestrası’nın 16 Ağustos’ta yapılması planlanan konserini iptal ettiğini açıklamıştı. Konserin iptal haberi güvenlik endişelerine hak verilmesinin yanı sıra, iyi gösteri izlemek isteyenlerin haklarına ne olacağına dair tartışmalara da konu olmuştu. Söz konusu haberlerin üzerine, Şişli Belediyesi Çin devlet sanatçısı Xu Hongfei’nin heykel sergisini Türkiye’ye getireceğini açıkladı. Üstelik heykeller bir galeri mekânında değil; İstanbul’daki Nişantaşı Sanat Parkı, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Ortaköy Meydanı’nda sergilenecek. Serginin organizatörleri, heykellerin korunması için emniyet müdürlüğüyle görüşülüp, yanı sıra bir güvenlik şirketiyle anlaşıldığını söylüyorlar. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye gezmeye, yaşamaya gelen Doğu Asyalı “dostlara” yönelik yaptığı korumacı konuşmasının da sergi planlarıyla ilgili endişeye son verdiğini ekliyorlar.

Haberin Devamı


Tombul kadınların dayanılmaz cazibesi


Uluslararası sanat camiasında saygı gören Hongfei’nin heykelleri dünya turnesi kapsamında daha önce İngiltere’nin Londra, Fransa’nın Paris, İtalya’nın Toskana ve Sicilya, Malezya’nın Kuala Lumpur ve Avustralya’nın Sydney kentlerinde sergilendi. İstanbul, heykellerin yedinci durağı. Serginin adı ise, ‘Cazip Tombullar’. Çünkü Hongfei “tombul kadınların dayanılmaz cazibesi” olduğunu düşünüyor. Sergisinin, aslına bakarsanız tüm sanatsal kariyerinin ana temasını da bu fikir üzerine kurmuş.


ÇİNLİ TURİSTLERE GEZİ ROTASI ÇİZİYOR


Ülkesi Çin’de dünya turnesi ilgiyle takip edilen Xu Hongfei, heykellerinin sergilenme mekânlarıyla Çinli turistlere de rehberlik yapıyor. Dolayısıyla İstanbul’un Xu Hongfei heykelleriyle vereceği görüntüler, Çinli turistler açısından yol gösterici olabilir. İstanbul sergisi için “Türk kültürel değerleri de dikkate alınarak” yapılan eser seçkisi toplam 15 heykelden oluşuyor. Ayrıca, alışılmışın dışında olarak, heykellerle temas kurulması serbest. ‘Cazip Tombullar’ 23 Temmuz Perşembe 17.00’de Nişantaşı Sanat Parkı’nda yapılacak açılışın ardından, 29 Temmuz’a dek ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

‘Cazip Tombullar’a yoğun güvenlik

100’den fazla Tombul Kadın heykeli yaptı


1963’te Guangzhou’da doğan Xu Hongfei, 1997’de ilk ‘Tombul Kadınlar’ heykel serisini yapmaya karar verdi. ‘Tombul Kadınlar’ın ilginç bir konu olduğuna ve geliştirilerek ileride bir sanat koleksiyonu haline getirilebileceğine, bunun da kendisinin sanat kariyerini daha yükseklere taşıyacağına inandı. Xu Hongfei, şimdiye kadar 100’ün üzerinde ‘Tombul Kadın’ heykeli yaptı. Sanatın “eğlenceli ve zevkli olması gerektiğine” inanıyor. Günlük yaşamda güzelliği aradığını ve ‘Tombul Kadın’ imajında özgürlüğü ve cazibeyi bulduğunu söylüyor. Heykellerinde beyaz mermer, değerli ahşap ve bronz kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!