Caz Festivali'nde kaçmayacak 10 konser

Güncelleme Tarihi:

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 11:53

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali, bu yıl 24. yaşını kutluyor. Dünyanın en prestijli müzik organizasyonları arasında yer alan festival, bu sene 4-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki ama Grammy ödüllü isimlerin yağmur gibi yağdığı 60’a yakın konser arasında seçimi nasıl yapacaksınız? Jürimiz kaçırılmayacak ilk 10 konseri sizin için belirledi.

Haberin Devamı

1- CAZIN KRALİÇESİ GELİYOR

DEE DEE BRIDGEWATER

Üç Grammy ödüllü sanatçı Dee Dee Bridgewater, festivalde BB King, Al Green gibi blues ve soul ustalarının şarkılarını yeniden yorumlayacak. Sedat Ergin’in “Dünyanın en önemli kadın caz vokalistlerinden biri, ustalığının yanı sıra eğlendirici, renkli bir sanatçı” olarak tarif ettiği Bridgewater’ı 18 Temmuz Salı günü, 21.00’de The Marmara Esma Sultan Yalısı’nda dinlemek mümkün. Biletler 56-165 lira arasında.

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

2- BALADLAR VE ŞANSONLAR

JACKY TERRASSON & STEPHANE BELMONDO

Caz piyanisti Jacky Terrasson, Fransız caz trompetçisi Stephane Belmondo’yla klasik cazın yıldızını parlatacak. İkili, baladlar, şansonlar ve biraz da doğaçlama çalacak. Gecenin açılışını, Türkiye’den kontrbasçı Kağan Yıldız ile piyanist Can Çankaya yapacak. 5 Temmuz akşamı, 20.00’de Fransız Sarayı Bahçesi’nde. Biletler 56-165 lira.

Haberin Devamı

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

3- MUCİZEVİ MÜZİSYENLERDEN

ANTONIO SANCHEZ & MIGRATION

5 yaşında davulla tanışan, dört Grammy ödüllü müzisyen Antonio Sanchez ile grubu Migration’ın konseri 14 Temmuz, 19.00’da, Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde. Naim Dilmener “Çok yetenekli Sanchez’in, denk gelindiği yerde mutlaka seyredilmesi gerekiyor; mucizevi müzisyenlerden” diyor. Biletler 67.50-100 lira. 

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

4- DÜNYANIN BİR NUMARASI

CHRISTIAN MCBRIDE’S NEW JAWN / KANDACE SPRINGS

Yer aldığı 300’den fazla kayıtla kendi neslinin en çok kayıt yapan caz sanatçılarından sayılan beş Grammy ödüllü Christian McBride, İstanbul’da! Sedat Ergin, “Bugün için dünyanın bir numaralı caz kontrbasçısı” dediği McBride’a saygı göstermek için de konsere gidilebileceği görüşünde. 10 Temmuz Pazartesi, 20.30’da, Swissotel The Bosphorus’ta. Biletler 56-165 lira.

Haberin Devamı

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

5- BÜYÜK BULUŞMA

J. REDMAN, C. MCBRIDE, K. SPRINGS VE TRT HAFİF MÜZİK VE CAZ ORKESTRASI

Ülkemizin en köklü caz topluluklarından TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, usta basçı Christian McBride, ABD’li caz saksofoncusu Joshua Redman ve piyanist Kandace Springs ile buluşuyor. 11 Temmuz, 21.00’de, Zorlu PSM Ana Tiyatro’da. Biletler 56-165 lira.

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

6- KÜBA MÜZİĞİYLE DANS

ROBERTO FONSECA ABUC / DAYME AROCENA

Küba müziğindeki köklere dönüşün belgesi niteliğindeki son albümü ABUC ile dünya çapında başarı edinen Kübalı caz piyanisti Roberto Fonseca, 23 yaşındaki Kübalı neo-soul vokalisti Dayme Arocena ile bir araya geliyor. Havana Gecesi, 12 Temmuz Çarşamba, saat 20.30’da, Uniq Açıkhava Sahnesi’nde. Biletler 56-112 lira. 

Haberin Devamı

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

7- BAYRAM GİBİ GECE

FATOUMATA DIAWARA & HINDI ZAHRA

Afrika müziğinin son yıldızı Fatoumata Diawara ile caz ve dünya müziğini benzersiz bir biçimde harmanlayan Hindi Zahra, bir caz müziği akşamı için 17 Temmuz Pazartesi, 21.00’de, The Grand Tarabya Panorama Terrace’ta buluşuyor. Naim Dilmener’e göre cazı Cezayir yollarında gezdiren Zahra ile Fatoumata’nın yan yana gelişi, herkes için bayram olmalı. Biletler 78-133.50 lira.

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

8- BUGÜN DE MİSTİK OLSUN

NIK BÄRTSCH’S RONIN

13 Temmuz Perşembe günü, Zorlu PSM Drama Sahnesi İsviçreli piyanist, besteci ve prodüktör Nik Bärtsch, minimalist ve mistik tınıların öne çıktığı Ronin’le sahnede. Eray Aytimur, bu buluşmayı ikilinin müziğe dair referanslarını zihin açıcı bulduğu için öneriyor. Nik Bärtsch’s Ronin konserinin başlama saati 21.30. Biletler 50-67.50 lira. 

Haberin Devamı

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

9- ÇOCUKLAR UNUTULMADI

ORAN ETKİN TIMBALOOLOO

8 Temmuz Cumartesi günü, çocuklar da müzikal yönlerini keşfedecek. 15.00’te Sakıp Sabancı Müzesi’nde başlayacak olan Oran Etkin Timbalooloo konserinde caz enstrümanlarının hikâyesini eğlenceli bir biçimde öğrenecek. 13 yaşındaki genç piyanist Hakan Başar’ı dinleyebilir, Dev Maskeler Atölyesi’ne de katılabilirler. Biletler 56 lira. 

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

10- CAZ VE MEHTER KOL KOLA

MEHMET ALİ SANLIKOL & WHATSNEXT? FEAT. TIGER OKOSHI

Caz müzisyeni ve besteci Mehmet Ali Sanlıkol, modern caz kompozisyonlarını Türk müziği etkileriyle birleştirecek özel bir konser için, ABD’li caz trompetçisi Tiger Okoshi ve ‘Whatsnext?’ topluluğu sahnede. Sedat Ergin’e göre bu konser festivalin en önemli sürprizi. 13 Temmuz Perşembe günü 19.00’da, Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde. Biletler 50-67.50 lira.

Haberin Devamı

Caz Festivalinde kaçmayacak 10 konser

 

Müzik eleştirmenleri, müzisyenler ve gazetecilerden oluşan büyük jüri seçti:

- Sedat Ergin (Gazeteci, Ankara Caz Derneği Kurucu Başkanı)

- Naim Dilmener (Müzik eleştirmeni)

- Kerem Görsev (Caz sanatçısı, piyanist, besteci)

- Eray Aytimur  (Müzik eleştirmeni)

-  Tolga Akyıldız  (Müzik eleştirmeni)

BAKMADAN GEÇME!