Çayyolu’nda bugün baz eylemi var

Güncelleme Tarihi:

Çayyolu’nda bugün baz eylemi var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2007 00:00

Çayyolu Platformu’nun çevre sakinleri bilgilendirilmeksizin hava karardıktan sonra dikilen baz istanyonlarına karşı başlattığı ’baz’ eylemleri sürüyor.

Bölge sakinleri bugün saat 14:00’da Atapark’ta bir araya gelecek. Çayyolu halkı, 108 yöneticinin katıldığı Site Başkanları toplantısında alınan kararlardan ilkini, 24 Aralık 2006’da Ali Rıza Bey Ormanı’nda uygulamış ve buraya kurulmaya çalışılan GSM baz istasyonunu 200 kadar bölge sakininin katılımı ile protesto etmişti.

HİÇE SAYIYORLAR

Üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine karşın, bu alanın karşısındaki Atatürk Ormanı’nda yeni bir baz istasyonu inşaatı ile karşılaşılınca, Çayyolu Platformu bölge halkıyla birlikte yeni bir protesto toplantısı düzenleme kararı aldı. İkinci ’baz(lama) eylemi’, bugün saat 14.00’de Atapark’ta toplanılarak, baz istasyonuna doğru yürünmesiyle gerçekleşecek. Ankara Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Çayyolu Platformu Başkanı Engiç Uç, teknolojiye karşı olmadıklarını, ancak istasyonların çevreye zararı olup olmadığı konusunda kentlilerin bilgilenme hakkının hiçe sayıldığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!