Çaylar şirketten dönemine paydos

Güncelleme Tarihi:

Çaylar şirketten dönemine paydos
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 22:44

Haberin Devamı

İç pazarda biraz soluk alan mobilyacılar, uygulamanın kalıcı olmasını isterken, Doğtaş’ın Başkanı Doğan, sektörün tasarrufa yöneldiğini söyledi, “Giderler kısılınca işçi çıkarmadık” dedi.

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde faaliyet gösteren Doğtaş Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Mobilya Sektör Meclis Başkanı Davut Doğan, sektördeki KDV indiriminin kalıcı olmasını istediklerini söyledi.İstihdamMobilya sektörünün, 250 bin kişiye istihdam sağlayan emek yoğun bir sektör olduğunu ve 7 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğü bulunduğunu ifade eden Doğan, “Sektörümüz, 650 milyon dolar ithalat yaparken, 1 milyar 200 milyon dolarlık ihracat yapıyor. Dış ticaret dengesi açısından çok olumlu katkısı olan bir sektörüz” dedi. Doğan, mobilya sektöründe krizle birlikte büyük işletmelerde yüzde 30, küçük işletmelerde de yüzde 50’ye yakın bir iş kaybı meydana geldiğini, böyle sıkıntılı bir süreçte KDV indirimi yapılmasının sektörü rahatlattığını anlattı.Sektör rahatladıDoğtaş olarak krize rağmen büyümeyi sürdüren bir şirket olduklarını açıklayan Doğan, krize rağmen yüzde 10 büyümeyi planladıklarını dile getirdi, kriz süresince işçi çıkartmadıklarına dikkat çekti. Doğan, “Sadece giderlerimizi kıstık. ‘Çaylar şirketten’ dönemine son verdik. Biga’daki mobilya fabrikamızda 1200 kişi çalışıyor. Ancak biz mobilya sektöründe KDV indiriminin kalıcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

MARKALAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Doğtaş Mobilya olarak ’Ben yenilendim’ sloganıyla bu yıl da markalaşmaya daha fazla önem vereceklerini ifade eden Davut Doğan, “Bundan böyle tanıtım ve reklam çalışmalarımıza daha fazla önem vereceğiz. Ayrıca Türkiye’de tüm sektörler içerisinde 60 markanın sahip olduğu, sektörümüzde  sadece 3 firmanın sahip olduğu Türk Kalite Belgesi’yle de dünya markası olma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!