Gündem Haberleri

    ÇAYKUR'dan yeşil çay sevenlere 6 çeşit tat

    A.A.
    28.05.2008 - 10:45 | Son Güncelleme:

    ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, yeşil çayda piyasaya sade, naneli, melisalı, elmalı, limonlu, bergama otlu olmak üzere 6 çeşit ürün sunduklarını söyledi.

    Yüce,  ürün yelpazelerini çeşitlendirmek ve tüketiciye farklı tatlar sunabilmek için sürekli çalışma yaptıklarını söyledi.

    Yaptıkları çalışmalar sonucunda 2004 yılından bu yana yeşil çay üretimine başladıklarını ifade eden Yüce, “Yeşil çaya olan talep her geçen gün artıyor. Bunun sonucu olarak biz de yeşil çayla ilgili ürünlerimizde çeşitlendirmeye gidiyoruz. İlk önce dökme sade olarak ürettiğimiz yeşil çayın ardından geçen yıl aromalı yeşil çayı da üretmeye başladık.

    Piyasaya sürdüğümüz naneli, melisalı, elmalı, limonlu, bergama otlu ürünlerle yeşil çayda 6 çeşide ulaşarak ürün yelpazemizi çeşitlendirdik” dedi.

    Yeşil çayda yeni pazar ve tüketici portföyü oluşturmak için çalıştıklarını dile getiren Yüce, “Yeşil çaya her geçen gün artan talep karşısında bizim de yeni çalışmalarımız oluyor. ÇAYKUR olarak yılda ortalama 100 ton yeşil çay üretiyoruz. Bu da oldukça iyi bir rakam” diye konuştu.

    DÜNYADA YEŞİL ÇAY ÜRETİMİ


    Yüce, Japonya'da üretilen çayın tamamen yeşil çaya dönüştürülüp tüketildiğini, Çin'de üretilen çayın yüzde 80'inin yeşil çay olarak işlendiğini, geri kalan kısmının ise siyah çay olarak tüketildiğini kaydederek, “Dünyada yılda ortalama 800 bin ton yeşil çay tüketilmektedir. Dünyada üretilen çayın üçte biri yeşil çay olarak işlenmektedir. Yeşil çay tüketiminde ülkemiz henüz diğer ülkelerin çok gerisinde” dedi.

    YEŞİL ÇAYIN SAĞLIĞA FAYDALARI

    Bu arada ÇAYKUR Genel Müdürlüğü tarafından Türk yeşil çayı üzerine yaptırılan araştırmalarda, Türk yeşil çayının kalite ve sağlık açısından uzak doğu ülkelerinde yetiştirilen çaylara kıyasla daha sağlıklı olduğunun anlaşıldığını vurgulayan Genel Müdür Yüce, şunları söyledi:
    “Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yapılan araştırmada, yeşil çayda bulunan antioksidan maddelerinin vücut üzerinde olumlu etkileri bulunduğu tespit edildi. Gıdalarda alınan en önemli antioksidanlar, betakaroten, E ve C vitaminleri. Yeşil çay yaprakları çok önemli bir antioksidan olan EGCG maddesi kaynağıdır. Tıbbi araştırmalar, ne kadar antioksidan alınırsa kanser ve kalp krizine yakalanma ihtimalinin o denli azaldığını ortaya koyuyor. ÇAYKUR olarak yeşil çayın faydalarıyla ilgili araştırmalarımızı sürdürüyoruz.”
    Etiketler:
    

    EN ÇOK OKUNAN HABERLER

      Sayfa Başı