Çaykur Rizespor’a gelir getirecek 33 katlı rezidansın inşasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Çaykur Rizespor’a gelir getirecek 33 katlı rezidansın inşasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 16:02

Çaykur Rizespor’a gelir getirecek 33 katlı rezidansın inşasına başlandı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, içerisinde alış veriş merkezinin de yer alacağı çay filizi sembollü 33 katlı rezidansın yapımına başlandı. Proje tamamlandığında Çaykur Rizespor kulübüne de gelir kazandıracak.

Rize Belediyesi’nin ruhsat vermesinin ardından Rize Yatırım A.Ş. tarafından projelendirilen ve içerisinde alışveriş merkezinin de yer aldığı 33 katlı rezidans inşaatı başladı. Müftü Mahallesi’nde eski stadyumun yer aldığı 67 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşasına başlanan projede, 3 katlı ve 30 bin metrekareden oluşan 2 bin araçlık kapalı otopark, 542 konutlu 33 katlı rezidans ve 138 dükkanın yer aldığı 22 bin 500 metrekare kapalı alana sahip 4 katlı alışveriş merkezi bulunacak. Proje 3 yıl içerisinde tamamlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Rizespor Kulübü ve Rize Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, projenin dünya ve Türkiye çapındaki ünlü markaların, Rize’ye gelmelerini sağlayacağını belirterek şehrin kültürel ve sosyal açıdan gelişimini destekleyeceğini ifade etti. Kalkavan, “Proje, Rize'nin çevre illerin ve gelecek turistlerin ilgi odağı olmasına büyük ölçüde katkıda bulunacak. Yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacak olan Rize’nin en önemli ticari projesi üç yıl içerisinde tamamlanıp hizmete girecek. Yerli esnafın da projeye dahil edilmesiyle beraber daha sağlıklı ve kaliteli bir ticaret ortamının sağlanması hedeflendi" dedi, finansal açıdan hiç bir problem bulunmadığını söyledi.

AVM’den elde edilen gelirin Çaykur Rizespor'a da büyük mali katkı sağlayacağını belirten Kalkavan, "Böylelikle, zaten mali Fair Play kurallarına uygun olan kulübümüzün ekonomik temelleri de daha sağlam ve kuvvetli olacak. Mali yapısı sağlam ve güçlü olan kulüplerin sportif başarılara daha kolay ulaşabileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!