Çaykur Genel Müdürü: İkinci sürgünde 248 bin tonla rekor alım yaptık

Güncelleme Tarihi:

Çaykur Genel Müdürü: İkinci sürgünde 248 bin tonla rekor alım yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 16:39

Çaykur Genel Müdürü: İkinci sürgünde 248 bin tonla rekor alım yaptık

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 2'inci yaş çay alımlarının tamamlandığını ve 248 bin ton yaş çayla rekor alım yapıldığını söyledi.
Çaykur Genel Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen asker, polis ve sivilleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Sütlüoğlu, "Vatandaşlarımız silahların gölgesinde darbecilere geçit vermedi. 15 Temmuz darbe girişimine karşı birlikte hareket eden medya, asker, polis,savcı, hakim ve siyasi partilerimizin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Darbe girişimi sırasında daha önce olduğu gibi Cumhurbaşkanı ve Başbakan teslim olur, şapkalarını alır giderler diye düşündüler. Ellerini uzatarak kelepçe taktırırlar diye düşünüldü. Cumhurbaşkanımız gerçekten bir dünya lideri olduğunu gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Büyük bir risk altında İstanbul'a gitti. Hep birlikte bu alçakla ve haince darbe girişimi akamete uğratıldı. Bu büyük millet tanklara, toplara ve uçaklara rağmen bu cesareti gösteremeseydi, hainlerin ellerinden bu silahları almasaydı bugün ülkemiz farklı bir tabloda yer alacaktır. Suriye, Irak gibi bir karmaşanın içerisinde yer alacaktık. Kahraman milletimize sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Darbe tarihine son veren milletin ellerinden öpüyorum" dedi.
2'NCİ SÜRGÜNDE REKOR ÇAY ALIMI YAPILDI
Yaş çay alımlarını değerlendiren ve ikinci sürgün alımlarının tamamlandığını ifade eden Sütlüoğlu şunları söyledi:
"Bu zor süreç içerisinde başarı ile 2'nci sürgün alımları tamamlandı. Vatandaş sıkıntı ve endişe yaşamadı. İkinci sürgünde 248 bin ton yaş aldık. Bu Çaykur tarihinde rekor alımdır. 'Çaykur çay almıyor' eleştirilerine bir cevap olmuştur. Çayın yüzde 53'ünü aldık. Özel sektör ise 220 bin ton çay alımı yaptı. Çaykur ve özel sektör olarak 468 bin ton çay almış olduk. 3'üncü sürgün yaş çay alımları başladı. Şu ana kadar 477 ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. İkinci sürgünde 382 milyon liralık ödeme yapacağız. Bu ödemelere gelecek haftadan itibaren başlayacağız. Ayrıca 7.6 milyon liralık organik çay bedeli ödemesi yapacağız."
AFİRKA'YA ÇAYKUR ÇAYI
Gana'da katıldıkları fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Sütlüoğlu " Afrika bizim için önemli bir pazar. Ülkemize sıcak ve güvenle bakıyorlar. Batı uzun yıllar Afrika'yı sömürdü. Beyaz adamın imajı kötü. Bizim onlardan farklı olduğumuzu biliyorlar. Bizim onlara sevgi ile yaklaştığımızı ve aldatmayacağımızı biliyorlar. Fildişi Kamerun, Gabon, Mali, Senegal gibi Afrika ülkelerinde çay satışımız var. Afrika'da önemli bir yol aldık. Dünyada 78 ülkeye çay satışımız var. 2017 yılı itibariyle 100 ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Çaykur dünyanın her yerinde olacak. Hazırlık dönemindeydik, şimdi dünyada satışlarımız artırma zamanı geldi. İnşallah bundan sonra meyveleri toplayacağız" diyerek açıklamalarını tamamladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!