Çayeli Bakır'da görev değişimi: Avustralyalı genel müdür veda etti

Güncelleme Tarihi:

Çayeli Bakırda görev değişimi: Avustralyalı genel müdür veda etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 17:12

Çayeli Bakır'da görev değişimi: Avustralyalı genel müdür veda etti

Haberin Devamı

 

 

Aytekin KALENDER/RİZE,(DHA)- ÇAYELİ Bakır İşletmeleri’nde (ÇBİ) uzun süre genel müdürlük görevi yapan Avustralyalı Iain Anderson, şirketlerinin İspanya’daki madenlerine atanması nedeniyle Rizeli gazeteciler ile buluşarak vedalaştı.

İlçedeki Çayeli Bakır İşletmeleri’nin Avustralyalı Genel Müdürü olan Iain Anderson, şirketlerinin İspanya’daki madenlerine atanması nedeniyle Rizeli gazeteciler ile buluşarak vedalaştı. Uzun yıllardır yürüttüğü Genel Müdürlük görevini ÇBİ içinde yetişmiş bir lidere bırakmanın gururunu yaşadığını ifade eden Anderson, kendisinin ise yine First Quantum Minerals’ın (FQM) İspanya’daki Cobre Las Cruses firmasının Genel Müdürlüğü’ne atandığını belirtti.

Global düzeyde madencilik ve metal firması First Quantum Minerals’ın (FQM) Çayeli Bakır İşletmeleri’nde (ÇBİ) bayrak değişimi yaşandı. Görev değişimini bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek duyuran Iain Anderson, ÇBİ Genel Müdürlüğü görevine vekâleten, ÇBİ Maden Müdürü görevini yürüten Murat Güreşçi’nin atandığını belirtti. Anderson veda konuşmasında Rize’de bulunduğu yılların kendisine çok şey kattığını aktarırken, “Burada yaşadığım süre boyunca sizlerin misafirperverliği sayesinde kendimi evimde gibi hissettim. Ailemle birlikte burada unutulmaz zamanlar yaşadım, çocuğumu burada büyüttüm ve çok iyi dostluklar kurdum. Dünyada en uzun süre yaşadığım yer Rize, bu nedenle Rize’den ayrılmak benim için zor oldu" dedi.

Konuşmalar ardından 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, hizmetleri dolayısıyla Anderson’a  plaket verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!