'Çayda Çıra Parkı' törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çayda Çıra Parkı törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 11:14

'Çayda Çıra Parkı' törenle açıldı

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)- ÇANKAYA Belediyesi tarafından Ankara’nın Dikmen Mürsel Uluç Mahallesi’nde bin 230 rakımda yapımı tamamlanan ve Elazığ Bölgesi'nin meşhur halk oyunu Çayda Çıra'dan ismini alan 'Çayda Çıra Parkı' törenle açıldı.

Ankara’nın en yüksek konumundaki parklarından olan Çayda Çıra, 10 bin 700 metrekarelik alanda yer alıyor. Dev Türk Bayrağıyla da dikkat çeken parkta ayrıca Heykeltıraş Metin Yurdanur’un yaptığı Çayda Çıra oyununu simgeleyen bir de heykel yer alıyor.

Ankara’nın Mürsel Uluç Mahallesi’nde tüm şehre hakim konumdaki Çayda Çıra Parkı’nın açılışı, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Açılışa; CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Ankara Vali Yardımcısı Hurrem Aksoy, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, İl ve İlçe kadın ve Gençlik Kolları, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen, Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ve Elazığ Kültür Dernekleri yetkilileri katıldı.

Çankaya Belediyesi ile birlikte projenin içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, “Bu park Elazığlıların buluşma noktası olacaktır, emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

“BU PARK BİRLİĞİ, BÜTÜNLÜĞÜ VE KARDEŞLİĞİ TEMSİL ETMELİ”

Park fikrinin ortaya çıkması sırasında Elazığ’ı temsil edecek parkın yerinin Harput gibi yukarıda olması gerektiğini düşündüklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Elazığ’ı temsil eden park, Harput gibi yukarıdan bakarak birliği, bütünlüğü, kardeşliği temsil etmeli. Elazığ insanının hoşgörüsünü ve duygu birliğini temsil etmeli” dedi.

"YURDUMUZUN HER TARAFINA KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ GİTSİN"

Çayda Çıra’nın yiğitliğin, aşkın, estetiğin ve vefanın adı olduğunu belirten Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, “Kardeşliğimiz daim olsun. Cumhuriyet hepimizin ortak kazanımıdır. Bu kazanımların ihyası için hepimize düşen vazifeler var. Elazığ bunu her zaman yerine getirmiştir” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!