Çayda Çıra Film Festivali İstişare Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çayda Çıra Film Festivali İstişare Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 16:43

ELAZIĞ'DA 12-16 MAYIS 2015 TARİHLERİ ARASINDA BU YIL 8.'Sİ DÜZENLENECEK OLAN ULUSLARARASI ÇAYDA ÇIRA FİLM FESTİVALİ’NİN GENİŞ KATILIMLI İSTİŞARE TOPLANTISI ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NIN EV SAHİPLİĞİNDE YAPILDI.

Elazığ’da 12-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında bu yıl 8.’si düzenlenecek olan Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’nin geniş katılımlı istişare toplantısı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı.
İstişare toplantısına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkan Yardımcısı Halis Dağoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İl Kültür Müdürü Tahsin Öztürk, TKDK İl Koordinatörü Turan Karahan, FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ TSO Yönetim Kurulu üyesi Hakan Akan, Elazığ Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Doğan, bazı STK ve kültür kuruluşu temsilcileri ile medya mensupları katıldı.
Toplantının açılışını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halis Dağoğlu yaptığı değerlendirmede, "Bu yıl 8.’si yapılacak olan Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali ilimizin önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biridir. Ülkemizin en köklü edebi ve kültürel faaliyetlerinden biri olan Hazar şiir akşamları ile birlikte yine uluslararası bir sanat etkinliği olan film ve sanat festivali, Elazığ’ı kültür ve sanatta diğer kentlere göre bir adım öne çıkaran önemli etkinliklerdir. Kültür ve sanat şehri olarak adlandırılan Elazığ bu haklı ünvanı elbette yetiştirmiş olduğu önemli kültür ve sanat adamları ve etkinlikler ile tarihi kültürel değerlerinden almaktadır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak gelenekselleşen bu önemli kültürel ve sanatsal faaliyetlere bütçe imkanlarımız doğrultusunda bugüne kadar maddi desteklerimizle birlikte katılımımızla manevi destek de sağlamaya gayret gösterdik" dedi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da yaptığı değerlendirmede, “Belediye olarak bu tür etkinliklerin biz tüm halkımıza yayılarak ve onların da katılımı sağlanarak yapılmasından yanayız. Aksi takdirde üç beş kişinin kendi kendisini tatminden öteye gidemeyen etkinlikler olarak kalacaktır. Biz Belediye olarak bu tür etkinliklere sonuna kadar destek vermeye ve tüm halkımızın da katılımını sağlamaya gayret edeceğiz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Elazığ Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara tarafından Çayda Çıra Film Festivali’nin bugüne kadarki gelişimi ile ilgili bir sunum yapılarak, bu yılki etkinliğin içeriği tartışmaya açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!