Çayağzı yoluna sıcak asfalt

Güncelleme Tarihi:

Çayağzı yoluna sıcak asfalt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 11:17

Çayağzı yoluna sıcak asfalt

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Çayağzı Limanı yolu sıcak asfaltla kaplanıyor. Yolun sıcak asfaltla kaplanmasıyla Demre- Kaş D400 karayolundaki Çayağzı Kavşağı'ndan limana kadar olan yol, modern bir görünüme kavuşacak.

Çayağzı yolu elektrik kablolarının yer altına alınması çalışmaları nedeniyle bozulmuştu. Yüzlerce kişinin yatla Kekova turuna çıktığı limanın yolunun durumu 7 Temmuz 2017 tarihinde limanı ziyaret eden Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na iletilmiş ve yardım istenmişti. Vali Karaloğlu da yol için Demreli yatçılara söz vermişti.

Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan asfalt çalışması ile Demre- Kaş yolunun Çayağzı Limanı yolu kavşağından limana ve Likya Uygarlıkları Müzesi'ne kadar olan 4 kilometrelik yol sıcak asfalta kaplanıyor. Asfaltlama için yaklaşık 10 bin ton sıcak asfalt kullanılıyor. Asfalt kalınlığı 14 santim ve yolun genişliği 13- 14 metre arasında değişiyor. Asfalt çalışmaları 2- 3 gün sonra tamamlanacak.

Daha önce de Çayağzı Limanı yolunda elektrik kabloları yer altına alınmış, aydınlatma direkleri yenilenmişti. Ana yol kavşağından, Likya Uygarlıkları Müzesi'ne kadar olan yola iki yönlü olarak yaya kaldırımı yapılmış, yol kenarlarına dinlenme pergolaları yerleştirilmişti. Bu çalışmalar da Antalya Valiliği Yatırırım İzleme Koordinasyon Merkezi tarafından desteklenmişti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!