Çay paketlerine konulmuş bonzai böyle yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 12:57

Bonzainin hammaddesini çay gibi paketleyip, yurda sokacaklardı ki İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerine yakalandılar. Bir kadının valizinde bulunan 15 çay paketinde 1.5 milyonluk bonzai yakalandı.

Haberin Devamı

Katar’dan İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen bir kadın, ekiplerin takibindeydi. Bagaj kontrolü sırasında şüphelinin valizinde yoğunluk tespit edildi, valiz açıldığında üzerinde Çince yazılar bulunan, çay gibi görünen 15 paket ortaya çıktı.

Uyuşturucu cihazlarından geçirilen paketlerde, 14 kilo 900 gram ağırlığında Bonzai uyuşturucu maddesi yapımında kullanılan hammaddelerden olan FUB-AMB olduğu tespit edildi. Bunun üzerine ekipler, uyuşturucu hammaddesi ile gelen bu yolcuyu karşılayacak kişinin peşine düştü.

FİLM GİBİ OPERASYON

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre operasyon şöyle devam etti:

Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü ve Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği personellerince valiz takibe alındı. Şahıs önce “gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen yeşil hattı, sonra da Dış Hatlar Geliş Bekleme Salonunu geçerek havalimanından çıktı.

Haberin Devamı

NİTRO VE TROJAN KOKLADI

Şüpheli şahıs, taksiye bindiği esnada, kimseyle kontak kurmadığının tespit edilmesi üzerine durduruldu. Eşyalarıyla birlikte Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’ne getirildi.

Çay paketlerine konulmuş bonzai böyle yakalandı

Şahsın valizi bir kez de İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Narkotik Dedektör Köpekleri Nitro ve Trojan'ın hassas burnundan geçti. Her iki köpeğin de tepki vermesi üzerine yapılan kontrollerde;1 milyon 490 bin lira değerinde, 14 kilo 900 gram ağırlığında Bonzai uyuşturucu maddesi yapımında kullanılan hammaddelerden olan FUB-AMB ele geçirildi.


AHL Yolcu Salonu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliğinde ifadesi alınan şahıs, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildikten sonra tutuklanarak Bakırköy Kadın Ve Çocuk Tutukevine gönderildi.

 

BAKMADAN GEÇME!