Çay mahallesi sanayi esnafı, küçük sanayi sitesinde toplanacak

Güncelleme Tarihi:

Çay mahallesi sanayi esnafı, küçük sanayi sitesinde toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 12:30

Çay mahallesi sanayi esnafı, küçük sanayi sitesinde toplanacak

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,  ''Çay Mahallemizdeki tüm sanayi esnafımızı bir çatı altında toplayacağımız, küçük sanayi sitesi oluşturma konusunda somut adımlar atmaya başlıyoruz'' dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çay mahallesi sakinleri ile düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Togar, "Yıllardır çay mahallesinde binaların altlarında, ana cadde yoluna cephe olarak çalışan ve trafiğe engel olmanın yanında kendileri ve çevresindekiler için tehlikede yaratan sanayicileri bir çatı altında topluyoruz. Sanayicilerimizin rahat bir ortamda çalışabilecekler küçük sanayi sitesi oluşturmak için başlatmış olduğumuz çalışmaların son aşamasına gelerek artık somut adımlar atmaya başladık. Amacımız, sanayi esnafımıza çok daha iyi şartlar altında, daha verimli, daha nezih bir çalışma ortamı sağlamaktır. Aynı zamanda yol üzerindeki trafik sıkışıklığını gidererek vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmış olacağız'' dedi.
Başkan Togar, Çay mahallesi sınırları içinde hizmet veren sanayi esnafını artık kendilerine ait bir siteye taşıyacaklarını belirterek "Böylelikle hem birçok sorun hem de görüntü kirliliği ortadan kalkmış olacak. Görüntü kirliliğinin giderilmesi ve sorunların ortadan kaldırılmasının yanında ihtiyaç duyan vatandaşlarımız sanayide halletmesi gereken tüm işlemlerini aynı site içinde halledebilecek. Tüm sanayi esnafının aynı alanda bir sitede toplanması hem sanayicilere hem de ondan hizmet alacak kişilere birçok avantaj sağlamış olacak. Mevcut sanayi esnafının iş yerleri yerleşim yerinde evlerin hemen altında faaliyet göstermesi bölgedeki binalarda yaşayan vatandaşları da rahatsız etmeye başladı. Yerleşim yeri ile sanayinin iç içe olması kabul edilemeyecek bir duruma dönüştü. Özellikle tamir için gelen araçlar yer sıkıntısı nedeni ile yolu aksatmanın yanı sıra yaya trafiğini engelliyor ve kaldırımları işgal ediyor. İlçenin trafik yönünden en işlek caddesinde hareketliliğin artması, yeni binaların ve işyerinin yapılması sebebiyle sanayi esnafının işyerleri artık ihtiyaca cevap veremez hale gelmiştir. Daha sağlıklı çalışma ortamı ve daha verimli bir yer için Sanayi Sitesi gerekliliğini görerek başlatmış olduğumuz çalışmalar artık icraata dönüştü''diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!