Çavuşoğlu Trump’ın danışmanıyla görüştü

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu Trump’ın danışmanıyla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 00:08

BUGÜN Donald Trump’ın başkanlık yemin töreninde Türkiye’yi temsil edecek olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önceki gün Washington’da Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Emekli General Mike Flynn ile bir kahvaltıda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, “Washington’da, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevini yürütecek General Flynn ve diğer yetkililerle çalışma kahvaltısında biraraya geldik” diye tweet attı. Washington’daki kahvaltı, Trump yönetimi ile Türkiye yönetimi arasında  bakan seviyesinde ilk yüz yüze görüşmeye vesile oldu.

KONU GÜNDEM

Bakan Çavuşoğlu ile Flynn’in, bir araya geldikleri etkinlikte gündemdeki gelişmeleri detaylı şekilde ele aldıkları bildirildi. Kampanya döneminde ulusal güvenlik başdanışmanı olarak Trump’ın yakın ekibinde yer alan Flynn, kısa bir süre önce Trump tarafından Beyaz Saray’daki Ulusal Güvenlik Danışmanı adayı olarak açıklanmıştı. Kahvaltının 50-60 kişilik bir etkinlik olduğu belirtildi. Emekli Korgeneral Flynn, “Fethullah Gülen’in iade edilmesi gerektiği” düşüncesini savunduğu makalesi ile gündeme gelmişti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!