Çavuşoğlu: Obama'ya golfte avans vereceğim (2)

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: Obamaya golfte avans vereceğim (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 13:42

Çavuşoğlu: Obama'ya golfte avans vereceğim (2)

Haberin Devamı

GOLFE BENİM DE KATKIM OLDU
Yarın başlayacak Turkish Airlines Open 2016 Golf Turnuvası'nın basın toplantısına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Golfün son yıllarda ön plana çıkmaya başladığını belirten Çavuşoğlu, turnuvalarla önemli oyuncuların Türkiye'ye gelmeye başladığını dile getirdi. Golf sporunda Türkiye'de bir yaygınlaşma olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, sadece gençler ve çocukların değil, belli yaşın üstündekilerin de golfe ilgi duymaya başladığını kaydetti. Çavuşoğlu, “Bu spora benim de katkım oldu. Halkımız 'Bir siyasetçi oynuyorsa biz hayli hayli oynarız' dedi ve birçok kişiyi imrendirdik. Birçok dostum golf oynamaya başladı. 'Sadece elitler oynar' önyargısı kırıldı. Doğaya zararlı olmadığı, gereksiz ve sıkıcı bir spor olmadığını herkes öğrendi" dedi.
TANITIMDA ETKİLİ
Tanıtım bakımından golfün etkili bir spor olduğunu belirten Çavuşoğlu, yarın Antalya'da başlayacak turnuvanın sadece TV'deki reklam değerinin 100 milyon dolar olduğunu söyledi. Normal şartlarda Antalya'ya gelmeyen birçok farklı ülkeden insanların bu turnuvayı izlemeye geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Ülkenin tanıtımı için bu turnuvalar iyi bir fırsat. Ama artık turnuvalarda oynayacak profesyonel oyunculara da ihtiyacımız var. Federasyon buna yönelik bir yönetim oluşturdu. Olimpiyatlara golfü temsilen Türk sporcuların katılacağına da inanıyorum. Bu sporu desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.
ÜLKELERİN, İNSANLARI KORKUTACAK AÇIKLAMALAR YAPMAMASI LAZIM
Bu yıl güvenlik sebebiyle birçok turistin seyahatini iptal ettiği bir ortamda önemli oyuncuların Türkiye'ye gelmesinin olumlu katkı sağladığını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
“Bazı oyuncular güvenlik gerekçesiyle gelişlerini iptal etmek durumunda kaldı. Ama gelenlerden de çok önemli oyuncular var. Ülkemiz ve Antalyamız terör saldırılarına rağmen aldığımız tedbirlerle güvenli bir şehir. Geçenlerde ABD, İstanbul Başkonsolosu'nun ailesinin ayrılması tavsiyesinde bulundu. Sadece o gün ve sadece bir eyalette ABD'de 12 kişi öldürüldü. Bir yıl içinde Chicago'da 650 kişi öldürüldü. İstanbul ABD'nin herhangi bir eyaletinden daha güvensiz bir şehir değil. ABD'de de terör saldırıları ve ayaklanmalar oluyor. Sokağa çıkma yasakları ilan ediliyor. Hiçbir zaman oradaki insanlarımıza ailenizi gönderin demedik. Dolayısıyla ülkelerin, insanları korkutacak gelişigüzel açıklamalar yapmaması lazım. Böyle giderse insanlar evlerinden çıkmaya korkacak. Siyasetçiler de bunu körüklüyor. Siyasetçiler olarak görevimiz tedbir almak ve güven vermek. Bu turnuva da spor dünyasına önemli bir güven veriyor."
TÜRKİYE RİDER CUP'A TALİP
Golfteki en önemli yarışmalardan biri olan Rider Cup'un Türkiye'nin alınması için çabaladıklarını belirten Çavuşoğlu, “Günde 2 milyar insan canlı olarak Rider Cup'ı izliyor. 20 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığımızda ve sponsorların desteğiyle bu turnuvayı üstlenebiliriz. Bir Rider Cup'ın reklamı 10 sene devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda bu kupanın Türkiye'de oynanması için çabalıyoruz" dedi.
AHMET AĞAOĞLU
Gazetecilerin Çavuşoğlu'nun Rider Cup'ı kazanacağız söylemini hatırlattığı Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu da kısa sürede final serisi gibi çok önemli turnuvaya 4'üncü sene üst üste ev sahipliği yapmış olmanın, Rider Cup'ı kazanmanın yüzde 50'sini hak ettiğinin göstergesi olduğunu belirtti.
TÜRKİYE PASTADAN PAY ALMALI
Golf sporunda tesisleşmeler hakkında bilgi veren Ağaoğlu, İstanbul'da golf sahası çalışması yapıldığını, Samsun'da da Avrupa'nın en güzel ve en farklı sahalarından birinin hizmete girdiğini söyledi. Golfün ülkeye ve ülke insanına en fazla parayı kazandıran spor dalı olduğunu dile getiren Ağaoğlu, İspanya'nın senede 5.5- 6 milyar dolar golf endüstrisinden gelir elde ettiğini, Türkiye'nin de bu pastadan pay alması gerektiğini vurguladı.
HAY SİVRİSİNEKLER SOKSUN SENİ
Turnuvaya katılmaktan vazgeçen Kuzey İrlandalı golfçü Rory Mc Ilroy'e sitemde bulunan Ağaoğlu, ünlü golfçünün Rio Olimpiyat Oyunları'na sivrisineği gerekçe göstererek katılmadığını hatırlattı. Yabancı medya mensuplarının da kendisine Mc Ilroy hakkında soru sorduğunu anlatan Ağaoğlu, şunları söyledi:
"Şimdi sen lider oyuncu olarak oradaki sivrisineği bahane ediyorsun, gitmiyorsun. Hay sivrisinekler soksun seni. Onu da yabancı medyaya direkt söylemedim ama her halde sivrisinek korkusu vardı, o yüzden gelmedi dedim. Şimdi bakıyorsunuz masterin şampiyonu burada. Lee Westwoo 5 senedir arka arkaya burada, sadece kendileri değil aileleri burada. Danny Wiyyett'in 8 ayık çocuğu burada. Şimdi Danny'nin hayatı diğerlerinden daha mı ucuz. Dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu olabilirsiniz, zirvede olabilirsiniz hep orada oturabilirsiniz. İyi sporcu olmak, kazanan sporcu olmak çok farklı bir şey. İyi bir atlet olmak için çok farklı meziyetler lazım. Benim gözümde Danny her zaman iyi bir atlet. Lee mükemmel bir atlet. Tiger Woods bütün nesillere örnek olacak bir atlet. Spora hizmet ediyorsanız, attığınız her adıma dikkat etmek lazım. 'Orada sivrisinek var gitmiyorum, burada rüzgar ters esiyor gitmiyorum öbür tarafta bilmem ne var oraya da gitmiyorum.' Bir gün gelir aradan 3-5 sene geçer hiç bir yerde kabul edilmeyecek hale geldiğiniz zaman, o zaman biraz canınız sıkılabilir. Bu duruma düşen golfçüler de var."
Hasan DEMİRBAŞ- Namık Kemal KILINÇ/ANTALYA, (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!