Çavuşoğlu, Kerry ile Suriye'yi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu, Kerry ile Suriyeyi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2016 13:18

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün gece gerçekleşen görüşmede iki bakan, Suriye'deki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

SON 15 GÜNDE 6 GÖRÜŞME
Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile 15 günde altı defa telefon görüşmesi yaparken, görüşmelerin tamamında Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

24 Ocak’ta Kerry ile telefonda görüşen Bakan Çavuşoğlu, Suriye’deki son gelişmeler, Cenevre’deki müzakereler ve Rusya’nın Suriye’deki hava saldırılarını ele almıştı. 26 Ocak tarihinde Avrupa Konseyi ve AKPM’nde yaptığı temaslar çerçevesinde bulunduğu Strazburg’da Amerikalı muhatabıyla görüşen Çavuşoğlu yine Suriye konusunu ele almıştı. Çavuşoğlu 29 Ocak tarihinde ise Kerry ile Suriye’deki güncel gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bakan Çavuşoğlu 1 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şili temaslarına eşlik ettiği sırada Kerry ile yine görüşmüş ve Suriye’deki son gelişmeler ile Cenevre’de BM gözetiminde rejim ve muhalefet arasındaki müzakereler hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu. 2 Şubat Salı günü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika turu çerçevesinde bulunduğu Peru’da Kerry ile bir kez daha görüşen Bakan Çavuşoğlu, yine Suriye'deki son gelişmeler ve Cenevre'deki müzakereler hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu. Son olarak dün gece Kerry ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Çavuşoğlu’nun yine Suriye’deki son gelişmeleri ele aldığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!