Çaturoğlu TTK’nın Özelleştirileceği İddialarını Doğrulamadı

Güncelleme Tarihi:

Çaturoğlu TTK’nın Özelleştirileceği İddialarını Doğrulamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 15:04

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ 2. SIRA ADAYI FARUK ÇATUROĞLU, EREĞLİ VEREM SAVAŞ DERNEĞİ BAŞKANI HASAN ERDOĞAN'I ZİYARETİ SIRASINDA TTK’NIN ÖZELLEŞTİRİLECEĞİ YÖNÜNDEKİ SÖYLENTİLERİN DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLEDİ.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili 2. Sıra Adayı Faruk Çaturoğlu, TTK’nın özelleştirileceği yönündeki söylentilerin doğru olmadığını söyledi. Çaturoğlu bu söylentileri muhalefetin bilinçli olarak halkın kafasını bulandırmak için çıkarttığını ifade etti.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu beraberinde partisinin Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, eski ilçe başkanları ve parti yöneticileri ile Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği’ni ziyaret etti.
ERDOĞAN “ÇATUROĞLU EREĞLİ VE ALAPLI İÇİN ŞANSTIR”
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan ziyaret sırasında Çaturoğlu’na yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Çaturoğlu’ndan Alaplı’nın bazı bölgelerinde bozuk ve dar olan yolların yapılmasını istedi. Faruk Çaturoğlu’na herkesin sahip çıkması gerektiği dile getiren Erdoğan “Sizi gördüğüme sevindim. Gençler var aranızda, heyecan var. Çaturoğlu bu işleri bilir. Bizi geçmişte herkes desteklemiştir. Fazlı Erdoğan, Köksal toptan desteklemiştir. Zonguldak genelinde 100 bin kişiye verem taraması yaptık. Çaturoğlu arkadaşımız Ereğli ve Alaplı için bir şanstır. Herkes kıymetini bilsin. Kılçaktandır, bir yanlış yaptımı kardeşini çağırırsın, amcasını çağırırsın ‘Bak Çaturoğlu böyle yaptı’ dersin Alaplı’ya giremez. O yüzden herkes buna destek vermeli. El birliği ile hepimiz Çaturoğlu’nu ayağa kaldırmalıyız. Hiç orasını, burasını, inciğini, boncuğunu hesap etmeyeceksin. Üzümün sapı mı, çöpü mü? Yok. Genç delikanlı, geçmişten deneyimi var” dedi.
ÇATUROĞLU: “TÜRKİYE’NİN İSTİKRARA İHTİYACI VAR”
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği’nin uzun yıllardır veremle mücadele ettiğini ve güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Çaturoğlu, STK’lara her zaman destek olacaklarını söyledi. Zonguldak’ın en büyük sorununun kurumlar arası kavga olduğunu ifade eden Çaturoğlu, birlik ve beraberliğin sağlandığını çözülemeyecek hiçbir sorunun kalmayacağını dile getirdi. Türkiye’nin istikrara ihtiyacı olduğunu anlatan Çaturoğlu, geçmişteki iktidarların maaş verebilmek için deprem ve afet paralarını kullandığını ve maaşları ödeyemeyecek duruma gelince de erken seçime gittiğini ve AK Parti’nin iktidara gelmesi ile birlikte muhalefet partilerinin genel başkanlarının, bu gün muhalefetin başında olanlar da dahil istifa ettiklerini söyledi.
“ÇIKAN HABERLERİN HİÇ BİRİNİN ASLI YOK”
Gazetecilerin TTK’nın özelleştirilmesi ile ilgili olarak muhalefet partisi milletvekili adaylarının söylemlerini sorduğu Çaturoğlu, iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Çaturoğlu yaptığı açıklamada “Tam seçim atmosferinde muhalefet ‘iktidarı en hassas nereden yakalayabilirim?’ noktasında her türlü çalışmayı yapıyor. Tabiri caizse en ufak bir şeyi de cımbızla çekip, alıyorlar. Çıkan haberlerin hiç birinin aslı astarı yok. Öyle bir çalışmada yok. Dün bu konu bize de aksettirildi. Ben il başkanımızı aradım, onlar Özcan milletvekilimizle Özelleştirme İdaresi Başkanı Sayın Kilci’yi aramış. Vilayetin bununla ilgili istihbari çalışmaları devam ediyor. Benim bu noktada söyleyeceğim şey şudur; TTK Zonguldak’ın önemli bir müessesesidir. Rehabilite edilerek ayakta tutulması gereken bir kurumumuzdur. Biz bu konuda il başkanımız ve diğer milletvekili adaylarımızla birlikte Başbakanımız birkaç gün önce Bartın’a geldiğinde bu notu ihtiva eden dosyamızı bizzat teslim ettik. Bu dosyanın içerisinde TTK’ya işçi alınması, rödevans meselesi, Zonguldak’ın ulaşımla ilgili yol sorunları gibi bir çok konu bunun içerisindeydi. Biz bu çalışmaları kendisine teslim ettik. Aynı şekilde Ereğli’nin üzerinde hassasiyetle durduğu eski hastanenin üniversite kampüsü olması ve oraya bir veya iki yeni fakülte gelmesi ve dolayısıyla öğrenci sayısının 10 bin mertebesine çıkması noktasında yapılan bir çalışma var. Esnaf Kefalet Kooperatifimiz çok güzel bir dosya hazırlamış. O dosyayla gittik, takdim ettik. Bizzat Başbakanın eline verdik. Bunlar üzerinde incelenip, çalışılıp bize bilgi verilecek, sonuçlar ortaya çıkacak. Bu seçim dönemine yetişir mi, yetişmez mi o konuda bir şey diyemiyorum ama bu çalışmalardan orta vadede bir netice alacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarımızın bu hassas dönemlerde çıkartılan o söylentilere de itibar etmemesini diliyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!