Çatışmalarda YGS kitapları yanan genç kıza destek

Güncelleme Tarihi:

Çatışmalarda YGS kitapları yanan genç kıza destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2016 14:54

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve çıkan çatışmalarda evleriyle birlikte YGS kitapları da yanan Hacar Kaplan’a kendisi gibi YGS’ye hazırlanan Adem Çakmakçı destek çıktı. Adem Çakmakçı, Hacer Kaplan ve onun gibi kitabı olmayan bir çok gence YGS’ye hazırlık kitapları dağıttı.

Haberin Devamı

Silopi’de 14 Aralık 2015-19 Ocak 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalar sırasında evleri tamamen yanan Kaplan Ailesi zor durumda kaldı. Ahmet Kaplan’ın, 6 çocuğuyla birlikte oturdukları evi yandı, 18 küçükbaş hayvan da telef oldu. Ağabeyi Ahmet Kaplan ile birlikte YGS’ye hazırlanan Hacer Kaplan’ın bütün kitapları da yıkım ve yangında yandı. Bunu öğrenen hayırsever genç Adem Çakmakçı, kendisi gibi YGS’ye hazırlanan Hacer Kaplan’a gerekli tüm kitapları hediye etti.

Ailesinden aldığı parayla mahallede üniversiteye hazırlanan tüm gençlerin YGS hazırlık kitaplarını karşılayan Adem Çakmakçı, şöyle dedi:
"Sokağa çıkma yasağı sırasında bir çok komşumuz evi yandı, maddi- manevi mağduriyet yaşadılar. Hacer Kaplan’ı çok iyi anlıyorum. Ben de YGS’ye hazırlanıyorum. Ben ve Hacer gibi YGS’ye hazırlanan komşularımıza hazırlık kitapları desteğinde bulunduğum için mutluyum. Umarım hep beraber YGS’de başarı elde ederiz."

Haberin Devamı

Kitaplarına kavuşan Hacer Kaplan da, Adem Çakmakçı’ya teşekkür ederek, "Üniversiteyi kazanmak için YGS’ye hazırlandığını anlatırken, "Gece gündüz çalışıyordum. Kitaplarım yandı. Şu anda bu psikoloji ile nasıl çalışacağımı da bilmiyorum. Sürekli havan topları geliyordu üzerimize. Yine kitap sevinci yaşadım. Umutlarımı kaybettiğim anda yeniden kitaplarıma kavuştum. Umutlarım yeniden yeşerdi" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!