Çatısı çöken evde yaşam mücadelesi veriyor

Güncelleme Tarihi:

Çatısı çöken evde yaşam mücadelesi veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 12:15

Çatısı çöken evde yaşam mücadelesi veriyor

Haberin Devamı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), (DHA)- EDİRNE'nin Keşan ilçesinde KOAH, astım ve kalp hastalıkları olan Binnaz Ulubağ (64), yalnız yaşadığı çatısı kısmen çöken, eşyaları kullanılamaz hale gelen evde yaşam mücadelesi veriyor.
Keşan'da, Cumhuriyet Mahallesi Kalebayırı Sokak'ta tek katlı, çatısı kısmen yıkılan, duvarları rutubetten kabaran ve eşyaları içeri giren yağmur suyu nedeniyle kullanılamaz hale gelen evde yalnız yaşayan KOAH, astım ve kalp hastası Binnaz Ulubağ, yetkililerden yardım bekliyor. İçeri giren yağmur suları nedeniyle eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini belirten Binnaz Ulubağ, "Yardım eden yok. Belediyeden geldiler, ölçtüler, biçtiler, 2 ay oldu. 'Yapacağız' dediler, yok. Bütçe çok çıkmış, bu evi onlar yaparsa, başkaları yardım alamaz diye beni bıraktılar. Ne arayan, ne soran var" dedi.
'RUTUBETTEN VE ISLAKLIKTAN CİĞERLERİM SU TOPLAMIŞ'
Eşini 20 yıl önce akciğer kanserinden kaybeden, 3 kızının ise ekonomik imkansızlıklardan dolayı kendisine bakamadıklarını ifade eden Ulubağ, "KOAH, astım ve kalp hastasıyım. Makineyle hava almak zorundayım. Hiç kimseden yardım yok. Kapım, camım kırık. Korkuyorum. Hafif bir tıkırtı duysam ürküyorum. Kapının arkasında taşım var, silahım o. Kapıyı taşla kapıyorum. Sadece çatımın onarılmasını istiyorum. Bu ıslaklıktan kurtulayım. Hep ıslağım. Eşyalarım atıldı. Her şeyim ıslak. Her hafta doktordayım. 1 poşet ilaç kullanıyorum. Ciğerlerim tamamıyla su toplamış. Neden? Rutubetten, ıslaklıktan. Artık bıktım" diye konuştu.
Binnaz Ulubağ, 3 ayda bir Keşan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan 800 lira yaşlılık aylığı ile geçinmeye çalıştığını belirterek, yetkililerin kendisine yardım elini uzatmalarını istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!