Çatılar delindi, kuşlar uçamadı ...duvarlarda kurşun izi değil, dolu izi

Güncelleme Tarihi:

Çatılar delindi, kuşlar uçamadı ...duvarlarda kurşun izi değil, dolu izi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 23:42

Çatılar delindi, kuşlar uçamadı ...duvarlarda kurşun izi değil, dolu izi

Haberin Devamı

 

 

Özgür ALTUNCU, İSTANBUL (DHA) ÜMRANİYE'de saat 18:00 itibariyle gün geceye döndü. Hava tamamen kapandı. Çok geçmeden fırtına etkisini göstermeye başladı. Hızla hareket eden fırtına bulutlarına, şimşekler eşlik etti. 

KUŞLAR HAVADA KALAMADI
Bu ani değişime havada yakalanan kuşlar zor anlar yaşadı. Bir araya toplanan kuşlar uçmakta güçlük çekti. Havada durmakta zorlanan kuşlar evlerin çatılarına sığındı.

DOLU TANELERİ ÇATILARI DELDİ
Rüzgarın etkisiyle ağaçlar yan yattı. Bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Hemen ardından dolu taneleri geldi. Yaklaşık 2 dakika boyunca ceviz büyüklüğünde iri dolu taneleri her yeri dövmeye başladı. Binaların çatıları delindi. Bir binanın çatı katındaki plastik saç sanki bir otomatik tüfekten çıkan kurşunlarla delinmişcesine kullanılamaz hale geldi. Bazı bina duvarlarında da kurşun izlerine benzer hasarlar oluştu. Otomobillerin camları kırıldı, hatta kaportalarında çökmeler yaşandı. 

ACİL SERVİSLER DOLDU TAŞTI
Dolu yağışına yaya yakalanan çok sayıda kişi başından yaralandı. Ümraniye Devlet Hastanesinin acil servisi doldu taştı. Ambulanslar ardı ardına acil servislere yaralı taşıdı. Şile otoyolunda Altunizade istikametine trafik tamamen durdu. 

BİR SAAT SONRA HAVA AYDINLANDI
Yağışın etkisini kaybetmesiyle saat 19:30 sularında gün yeniden aydınlandı. Ümraniyeliler yaşadıkları afetin sonuçlarını görmek ve izlerini silmek için evlerinden çıktı. Bölgede dolu yağışı sırasında kesilen elektrikler saat 20:45 sularında verilebildi.

(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!