Çatak'ta 12 derslikli okulun temeli törenle atıldı

Güncelleme Tarihi:

Çatakta 12 derslikli okulun temeli törenle  atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2017 17:54

Çatak'ta 12 derslikli okulun temeli törenle atıldı

Haberin Devamı

Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK,(Van)-(DHA)- VAN'ın Çatak ilçesinde yapılan  ve 3 milyon 500 bin TL'ye mal olacak olan  12 derslikli okulun temeli  düzenlenen  törenle atıldı.
Çatak ilçesinin Atlıhan Mahallesinde yeni yapılacak  olan orta okulun temel atma törenine, Çatak İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Aşçı, Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Çatak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, İlçedeki kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Okulun temel atma töreni öncesi kurbanlar kesilip dualar okundu.

2017 yılında Çatak ilçesinde eğitim anlamında ciddi yatırımlaın yapıldığına dikkat çeken Van Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Kırekin, temelini  attığımız okul ile birlikte öğretmenlerin kalabileceği 8 adet lojman binalarının yapıldığını ifade etti.
Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ise, ilçenin Atlıhan Mahallesi'nde temelini atılan 12 derslikli okulla birlikte 8 adet öğretmen lojmanının da yapılacağını belirterek şöyle dedi:
" Bu noktaya gelene kadar zor aşamalardan geçtik. Bu okul bu bölgede sadece Büyükağaç’a hizmet etmeyecek,  aynı zamanda Kıyıcak, Alakaynak, Reşan mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarına da  hizmet edecek. Atlıhan Mahallesi ve Övecek Mahallesinin taşımalı bir okulu olacak. Her şeyin temelinin eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitim sorununu çözersek tüm sorunu ortadan kaldırmış olacağız."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!