Carvalhal'den eleştirilere yanıt

Güncelleme Tarihi:

Carvalhalden eleştirilere yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 00:46

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Avrupa'dan elenmeleriyle ilgili "Kupaya veda ederken de Beşiktaş tarihinde en iyi ikinci seviyede veda ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Carlos Carvalhal, 3-0 mağlup oldukları Atletico Madrid maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendilerine son dakikaya kadar destek veren taraftarlara teşekkür ederek, “Bize önemli bir destek verdiler. Daha önce 11 oyuncumuzla cesurca mücadele edeceğimizi söylemiştim. Bugün aynı şekilde oldu. Futbolcular cesurca mücadele ettiler. Son dakikaya kadar bu şekilde oynadılar. Formalarını terlettiler. Seyirciler de devamlı destek verdi” dedi.

Atletico Madrid karşısında maça iyi başladıklarını dile getiren Portekizli çalıştırıcı, şöyle konuştu:
“Maça iyi başladık. İstekli bir şekilde sahadaydık. Rakibin üzerine iyi baskı kurarak oyuna başladık. 10-15 dakika içinde gol bulmamız gerektiğini biliyorduk. Ancak golü atamadık. Buna karşılık rakipten gol geldi. Yine de son saniyeye kadar mücadelemizi sürdürdük. Kupaya veda ederken de Beşiktaş tarihinde en iyi ikinci seviyede veda ediyoruz. Türkiye'deki takımlar içinde en ileriye gidebilen takım olarak ayrılıyoruz. Türk futboluna bir artı kazandırdığımızı düşünüyoruz. Şu an Avrupa'daki insanlar Beşiktaş'tan bahsediyor. Çok kuvvetli bir takıma karşı elendik.”

"Buraya kadar iyi şekilde geldik"

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, 3. tura kadar iyi şekilde geldiklerini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde fazla hata yapmadıklarını savunan Carvalhal, “Buraya kadar iyi şekilde geldik. İnsanlar yorum yapıyorlar. İçerde olan olayların ne şekilde olduğunu bilmedikleri için bazı şeyleri konuşmaları kolay oluyor. Maçlarımızı yaparken tüm oyuncularımız artık limitlerinin üzerine çıkmışlardı. Ciddi risk alarak oynuyorlardı. Hem sahadakiler, hem de kulübedekiler bu şekilde oynuyordu. Ciddi mücadele verdiler. Her futbolcuda çeşitli yaralanmalar var” diye konuştu.

Carlos Carvalhal, takımda kalıp kalmayacağı yönündeki tartışmalarla ilgili olarak ise “Son basın açıklamamız vardı. Orada açıklamıştık. İronik olmaya gerek yok. UEFA'da çok iyi yol izleyip, iyi yerde bırakıyoruz. Bu sezon Türkiye'nin Avrupa'daki en iyi takımıydık. Ciddi takımları kupa dışında bıraktık. Beşiktaş'ın Rus, Ukrayna takımlarına karşı şansızlığını bir adım daha ileriye götürdük” dedi.

Cenk'e sahip çıktı

Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal, Atletico Madrid maçında hatalı goller yiyen kaleci Cenk'e ise sahip çıktı.

Futbolda hataların olabileceğine dikkati çeken Carvalhal, “Cenk çok iyi sezon geçirdi. Bunun sonucunda haklı olarak A Milli Takım kadrosuna çağrıldı. O da bütün oyuncularımız gibi güvenimize sahip” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!