Çarşıda Zoran

KARTAL, Abdi İpekçi’ye, maç başına ortalama 69.9 sayı atan 16 takımın en kötü skoreri karnesiyle çıkarken, misafir Khimki 239 toplam faulle ligin en fazla faul yapan sert ekibi kimliğindeydi.

Haberin Devamı

Bir de tabii ki hücum kozları giderek haklı olarak efsane haline gelmeye başlayan Zoran Planinic gözümüzü fazlasıyla korkutuyordu. Korktuğumuz da aynen kitabın yazdığı gibi başımıza geldi.

Hızlı hücum formatı

Sınırlı kadro kapasitesi nedeniyle Jerrels ve Ewing ile savunmak zorunda kaldığımız, maç boyu bizden bir kafa boyu yüksek kalan Planinic, Khimki’yi koşturarak coşturmayı başardı. ‘Bu gece değilse ne zaman’ diyerek dış atış isabetine yüklenen Kartal ilk çeyrekte (12’de 4, yüzde 41 dış isabetle) oniki sayı farkı yakaladı. Ama Khimki, hızlı hücum sonu çabuk geçiş oyunlarıyla bulduğu sayılarla 31 sayı yediğimiz 2. çeyrekle, ilk yarıyı 45-39 önde kapadı.

Şimdi gel de yanma

İkinci yarıda Beşiktaş hücumları Christopher’ın mükemmel gayretiyle canlandı ve Kartal oyuna ortak olur gibi oldu. Ancak ‘Paranın gözü kör olsun’ dedirtecek cinsten pota altında oynayacak oyuncu eksikliği dış atışa bağımlı Kartal’ın öne geçmesine engeldi. Boyalı alandan sayı üretemiyorsan, bu seviyede maç kazanmak hayal. Üstüne üstlük panik ortamındaki top kayıplarıyla ibreyi bir türlü döndüremedik. Fridzon’un da skora müdahalesiyle müsaade etmediği kırılma anlarında inanılmaz hatalar yaptı Kartal... Oyunun bütün anlarını maestro gibi oynayan tek bir zor adama yenildik sonuçta...

 

 


 

Yazarın Tüm Yazıları