Çarşı pazara yakın olun

Güncelleme Tarihi:

Çarşı pazara yakın olun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 20:05

Başbakan Binali Yıldırım ve banka genel müdürleri Çankaya Köşkü’nde Türkiye’nin daha hızlı büyümesi için neler yapılması gerektiğini masaya yatırdı. Yıldırım bankacılara ekonomiye katkı sağlayan herkesi destekleyeceklerini söyledi, bankacılar maliyetlerde indirim istedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, önceki gün Çankaya Köşkü’nde bankaların genel müdürleriyle yaptığı toplantıda, “Daha yapıcı olun” tavsiyesinde bulundu. Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyecekleri sözünü veren Yıldırım, “Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun. Finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” ifadesini kullandı. Yıldırım, önceki gün Türkiye’de faaliyette bulunan tüm bankaların genel müdürleriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı toplantı 4.5 saat sürdü. Başbakan Yıldırım, Afyonkarahisar’da partisinin kampında bankacıları, “Tefciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün” sözleriyle uyarmıştı. Yıldırım, kampın ardından geçtiğimiz hafta boyunca sektör temsilcilerini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Temsilcileri teker teker dinleyen Yıldırım, tespitlerini aktardı.

Haberin Devamı

EKONOMİYİ CANLI TUTUN

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Yıldırım, “Hükümetimiz ülkemiz için doğru olan gerekli olan ne varsa yapıyor, yapmaya devam edecektir merak etmeyin, siz ülkemizin geleceğine inanmaya, yatırım yapmaya, yatırım yapanları finanse etmeye devam edin, ekonomiyi daha canlı tutun” dedi. Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası piyasaların kısa sürede toparlanmasına gerekli hassasiyeti ve çabayı gösteren bankacılık sektörüne teşekkür etti. Türkiye’de negatif algı operasyonunun tersine çevrilmesinde herkese görev düştüğünü dile getirerek, “Beklentileri iyileştirmenin en etkin yolu korkuyu korkutmak” ifadesini kullandı. Bankacılara “duyarlı olun” tavsiyesinde bulunan Yıldırım, “Memleketin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir” dedi.

Haberin Devamı

DESTEK SÖZÜ VERDİ

Yıldırım bankacılara, “Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ’ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin” tavsiyesinde bulundu. Üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm kesimleri sonuna kadar destekleyeceklerinin sözünü de veren Yıldırım, “Yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmuyoruz. Her türlü önlemi alarak, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacağız. 2017 yılı çok daha iyi olacak, daha güçlü olacağız, riskleri gözetirken fırsatları ıskalamayın, büyüme trenini kaçırmayın” dedi.

Haberin Devamı

DAHA FAZLA DESTEK İÇİN MALİYETLERİ İNDİRİN

BANKALARIN genel müdürleri de toplantıda, sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemeler konusundaki beklentilerini ve önerilerini Başbakan Yıldırım’a sundular. Yöneticiler, “Büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için sorumluluklarımızın bilincinde, çalışmaya devam edeceğiz” dediler. Bankacılar ayrıca, “Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ettiler. Maliyetlerin düşürülmesini isteyen bankacılarla Başbakan Yıldırım arasında çok olumlu bir toplantı geçerken, vergi indirimi konusunun toplantıda yer almayan Maliye Bakanı Naci Ağbal’a iletilmesine karar verildi. 

Haberin Devamı

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI

Toplantıya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, BDDK Başkan Yardımcısı Yakup Asarkaya, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, Yapı ve Kredi Bankası Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Vakıflar Bankası Genel Müdürü Halil Aydoğan, Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı, Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdürü Suat İnce, Alternatifbank Genel Müdürü Müge Önel, Burgan Bank Genel Müdürü Ali Murat Dinç, Anadolubank Genel Müdürü Pulat Akçin, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Turkland Bank Genel Müdürü Dinçer Alpman, Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin, BDDK Bankacılık Başuzmanları Ümmügülsün Özyurt ile Neslihan Özdemir katıldı. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!