Çarşambalılar ikinci üniversiteyi ilçelerine istiyor

Güncelleme Tarihi:

Çarşambalılar ikinci üniversiteyi ilçelerine istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 12:59

Çarşambalılar ikinci üniversiteyi ilçelerine istiyor

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/ SAMSUN, DHA – SAMSUN Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Dernek Başkanı Sadettin Sarıoğlu, Samsun’a kurulması planlanan ikinci devlet üniversitenin Çarşamba ilçesine kurulmasını istedi.

Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Dernek Başkanı Sadettin Sarıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Samsun’da görev yapan basın mensuplarına dernek binasında kahvaltı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıda konuşan Sarıoğlu, Samsun’da kurulması planlanan ikinci devlet üniversitenin Çarşamba ilçesine kurulmasını istedi. İlçelerinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) bağlı Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi ile Meslek Yüksek Okullarının bulunduğunu belirterek, ikinci devlet üniversitesini FETÖ’den dolayı kapatılmış olan Canik Başarı Üniversitesi’nin bulunduğu yere değil, Çarşamba ilçesinde bulunan 150 dönümlük arazi üzerine kurulmasını istedi.

Samsun’a kurulması planlanan ikinci devlet üniversitenin Çarşamba ilçesine kurulması gerektiğini belirten Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Dernek Başkanı Sadettin Sarıoğlu, “Çarşamba’daki fakültelerin daha büyüyerek üniversite olmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Samsun’da ikinci bir üniversitenin kurulacağını söyledi. Bunun Çarşamba’da yeri müsait olduğu için Çarşamba ilçemize kurulmasını istiyoruz. Daha önce ilçemizde bulunan Hukuk ve İletişim fakültelerinin merkeze alınması isteniyordu. Bırakın onları merkeze almaya biz ikinci devlet üniversitenin Çarşamba ilçemize kurulmasını istiyoruz” dedi.

Samsun’da yaşayanların Samsun’u idare edemediğini ifade eden Sarıoğlu, “Eğer Samsun’da yaşayanlar idare etmiş olsaydı yüzeysel olarak o ihtiyacı orada bizzat görebilirdi. Fethullah Gülen terör örgütüne ait binayı üniversiteye çevrilmesi kolayca yapılabiliyor. Ancak orası 50 dönüm, ilçemizdeki 150 dönümlük bir araziye ve ulaşımı kolay olan bir yere ise diretmeler oluyor. Onun için biz gerçekten Samsun’u idare edenlere kırgınız” diye konuştu.

Samsun’da düşünülen ikinci devlet üniversitesinin 50 dönümlük yere değil, Çarşamba’da bulunan 150 dönümlük alana kurulmasının daha uygun olacağını belirten Çarşambalılar Yardımlaşma ve Haberleşme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Avni Özdemir, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mart tarihinde AK Parti Samsun İl Başkanlıı kongresindeki konuşmasında Samsun’a yeni devlet üniversitesi kurulacağı müjdesini vermiştir. Fakat yeni üniversitenin Samsun şehir merkezinde FETÖ ile mücadele kapsamında el konulan Canik Kampüsüne kurulacağı söylenmektedir. FETÖ’nün yaptırdığı bu yerin imkanları çok sınırlıdır. Samsun’un merkezinde bir tepede ormandan ve hazineden alınan 50 dönümlük bir alandaki 2 adet binadan ibarettir. Ulaşım ağı ve hitap ettiği bir bölgesi yoktur. Tamamen OMÜ’nün gölgesinde kalacaktır. Halbuki Mustafa Kemal Güneşdoğdu kampüsünün ulaşım ve hitap ettiği bölge açısından son derece elverişli yapılacak ilavelerle 150 dönüm üzerinde bir alana sahiptir” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!