Carrefoursa, İsmar'ın 26 süpermarketini satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Carrefoursa, İsmarın 26 süpermarketini satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2015 01:31

Carrrefoursa, İsmar Marketler Zinciri'nin işlettiği 26 süpermarketi satın alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Carrefoursa'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Şirketimiz ile İsmar Marketler Zinciri (İsmar) arasında, İsmar tarafından işletilmekte olan toplam 26 adet süpermarketin şirketimize devri işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 2 Şubat 2015 tarihinde İşletme Devir Sözleşmesi akdedilmiş olup İşletme Devir Sözleşmesi kapsamında gerekli hukuki ve idari izinlerin alınması için Rekabet Kurulu'na izin başvurusu yapılması dahil resmi ve özel kurum ve kuruluşlar nezdinde iş ve işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Devir işlemleri Rekabet Kurulu onayı sonrasında gerçekleştirilecektir" denildi. İsmar'ın Türkiye genelinde 52 mağazası bulunuyor.

MARKETÇİLİKTEN ÇIKIYOR

Akyürek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Akyürek, İsmar Marketler Zinciri’ne ait 26 mağazanın CarrefourSA’ya devredilmesiyle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda, 1,7 milyar TL konsolide ciromuzun içerisinde yüzde 10 seviyesinde paya sahip, süpermarket perakendeciliği sektöründen kademeli olarak çıkarak, ana iş kolumuz olan pazarlama ve dağıtım alanında büyümeye odaklandık.

Haberin Devamı

Carrefoursa, İsmarın 26 süpermarketini satın alıyor

Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda, başarıyla yürüttüğümüz pazarlama ve dağıtım sektörüne yaptığımız yatırımlar devam edecektir. Kalan mağazalarımızın da devri ile süpermarket perakendeciliği sektöründen tamamen çıkmış olacağız. Bu anlaşma ile elde edilen tüm kaynakları ana iş kolumuz olan pazarlama ve dağıtım alanında hedeflediğimiz büyümeye ulaşmak için kullanacağız. CarrefourSA ile yapmış olduğumuz bu anlaşmanın her iki taraf için de doğru bir işbirliği olduğuna inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!