Çarptığı yayanın ölümüne neden olan alkollü sürücü: Neye çarptığımı anlayamadım

Güncelleme Tarihi:

Çarptığı yayanın ölümüne neden olan alkollü sürücü: Neye çarptığımı anlayamadım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 13:30

Çarptığı yayanın ölümüne neden olan alkollü sürücü: Neye çarptığımı anlayamadım

Haberin Devamı

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)- ZONGULDAK'ta, alkollü kullandığı otomobille yol kenarında yürüyen 38 yaşındaki Serkan Sarı'ya çarparak ölümüne neden olan sürücü 33 yaşındaki Mehmet Tosun'un tutuksuz yargılanmasına başlandı. Tosun, "Seyir halindeyken neye çarptığımı anlayamadım. Bir şeye çarptım ama yaya olmadığını düşündüm" dedi.
Geçen 8 Mayıs'ta Milli Egemenlik Caddesi'nde meydana gelen kazada, Mehmet Tosun yönetimindeki 67 EC 588 plakalı otomobil, yol kenarında yürüyen Serkan Sarı'ya çarptı. Serkan Sarı hayatını kaybederken, kaçan Tosun yakalandı. 2.11 promil alkollü olduğu doktor raporuyla tespit edilerek tutuklanan Tosun, Serkan Sarı'yı kaldırım yerine yol kenarında yürümesi nedeniyle asli, kendisini de tali kusurlu gösteren bilirkişi raporundan sonra avukatının itirazı sonucu 1 ay sonra tahliye edildi.
Tosun'un, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanmasına başlandı. 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık Mehmet Tosun, ölen Serkan Sarı'nın kız kardeşi Derya Sarı ve yakınları hazır bulundu. Sanık Tosun savunmasında, seyir halindeyken neye çarptığını görmediğini, anlayamadığını ileri sürerek şöyle konuştu:
"Bir şeye çarptım ama yaya olmadığını düşündüm. 'Biri bir şey attı veya başka bir şey oldu' diye düşündüm. Sonra çalıştığım alışveriş merkezine gittim. Arkadaşım aradı ve birine çarptığımı söyledi. Ne olduğunu öğrenmek ve yardımcı olmak için hastaneye gittim. Doktor yakınlarına durumunun ağır olduğunu söyledi. Şok oldum ve arkadaşım beni oradan götürdü. Sonradan da teslim oldum. Alkollüydüm. Normalde alkollü olduğum için araç kullanarak gitmeyecektim ancak taksi bulamadım."
Ölen Serkan Sarı'nın kız kardeşi Derya Sarı ise sanıktan şikayeti olduğunu söyleyerek cezalandırılmasını istedi. Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!