'Carmen'e yine alkış yağdı

Güncelleme Tarihi:

Carmene yine alkış yağdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 16:00

'Carmen'e yine alkış yağdı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (Antalya DOB), opera severleri her sahnelenişinde izlenme rekoru kıran Bizet'in ünlü 'Carmen' operasında bir kez daha bir araya getirdi. Eser, büyük ilgi gördü.

Librettosu Ludovic Halevy-Henri Meilhac'a ait olan ve Antalya DOB eski müdürü Evin Atik tarafından sahneye konulan 3 perdelik 'Carmen' operası Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Eserde, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun 'Carmen' adındaki Çingene kızına olan ihtiraslı aşkı ve bu aşkın cinayetle biten hazin sonu opera diliyle anlatıldı.

'Carmen'de, Antalya DOB Orkestrası'nı konuk şef Yalçın Adıgüzel, Antalya DOB Korosu'nu Mahir Seyrek, Antalya DOB Çocuk Korosu'nu da Esra Serbest yönetti. Eserin dekorunu Çağda Çitkaya, kostümlerini Alev Tol, ışık Müfit Özbek, koreografisini de Mehmet Sipahi hazırlandı.

Eserde, 'Carmen' rolünü Medine Tuganova, 'Don Jose' rolünü Levent Gündüz, 'Escamillo' rolünü Melih Tepretmez, 'Micaela' rolünü Sevinç Bilgin, 'Zuniga' rolünü Taner Ölçen, 'Morales' rolünü Toygarhan Atuner, 'Frasquita' rolünü Serap Demirhan Işık, 'Mercedes' rolünü Tuğçe Oğuzülgen, 'Lillas Pastia' rolünü Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancairo' rolünü Yalçın Ünsal ve 'Le Remendado' rolünü Engin Yaman canlandırdı.

Göz alıcı dekoru, kostüm ve ışık efektleriyle beğenilen 'Carmen', opera severlere unutmayacakları bir akşam yaşattı. Eserde rol alan, orkestra ve korolarda görev alan sanatçılar ayakta alkışlandı.

Kaçıran izleyiciler, 'Carmen'i 23 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.00'de izleme imkânı bulacak. 'Carmen'in Aralık ayındaki gösteriminin biletleri, Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinin yanı sıra www.biletiva.com ve www.dobgm.gov.tr internet adreslerinden 20-30 TL arasında temin edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!