'Carmen' yeniden sahnede

Güncelleme Tarihi:

Carmen yeniden sahnede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 11:55

'Carmen' yeniden sahnede

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (Antalya DOB) sahneye konulan ve her defasında izlenme rekorları kıran 'Carmen' adlı opera eseri, sevenleri için bir kez daha sahnelenecek.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde 20 Şubat Salı akşamı saat 20.00'de operaseverle buluşacak 3 perdelik 'Carmen', Evin Atik tarafından sahneye konuldu. Librettosu Ludovic Halevy-Henri Meilhac'e ait eserde Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adlı çingene kızına ihtiraslı aşkı ve cinayetle biten sonu anlatıyor.

Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil, Antalya DOB korosunu Mahir Seyrek, Antalya DOB çocuk korosunu Esra Serbest yönetirken, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

Eserde 'Carmen' rolünü Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Sezin Kirişçi, 'Don Jose' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Escamillo' rolünü Serhat Konukman, 'Micaela' rolünü Sevinç Bilgin, 'Zuniga' rolünü Emre Aytekin, 'Morales' rolünü Onur Alpaslan, 'Frasquita' rolünü Serap Demirhan Işık, 'Mercedes' rolünü Seçil Eyilikeder, 'Lillas Pastia' rolünü Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancairo' rolünü Ümit Burak Tekinay ve 'Le Remendado' rolünü Engin Yaman canlandıracak.

Fiyatları 20 TL ve 30 TL olan gecenin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de satışa sunuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!