'Carmen' Antalya DOB sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

Carmen Antalya DOB sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 13:32

'Carmen' Antalya DOB sahnesinde

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Bizet'in ünlü 'Carmen' operasını sahneleyecek.

Libretto Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Evin Atik tarafından sahneye konulan Carmen, Antalya DOB tarafından 15 Mart Perşembe saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Eser, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun, Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkını ve bu aşkın cinayetle biten sonunu anlatıyor.

Eserde Antalya DOB orkestrasını şef Alexandru Samuil, Antalya DOB korosunu Mahir Seyrek, Antalya DOB çocuk korosunu Esra Serbest yönetirken, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi tarafından hazırlandı.

3 perdelik eserde 'Carmen' rolünü Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Sezin Kirişçi, 'Don Jose' rolünü Samsun Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Ari Edirne, 'Escamillo' rolünü Serhat Konukman, 'Micaela' rolünü Sevinç Bilgin, 'Zuniga' rolünü Emre Aytekin, 'Morales' rolünü Onur Alpaslan, 'Frasquita' rolünü Serap Demirhan Işık, 'Mercedes' rolünü Seçil Eyilikeder, 'Lillas Pastia' rolünü Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancairo' rolünü Ümit Burak Tekinay ve 'Le Remendado' rolünü Engin Yaman canlandıracak.

Fiyatları 20 TL ve 30 TL olan gecenin biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinin yanı sıra www.biletiva.com internet adresinden de temin edilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!